Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

28.7.2012 Hälytreenit hautausmaalla

Olipas aika erilainen paikka hälytreeneille, sillä ne pidettiin Malmin hautausmaalla paikan sulkemisajan (klo 22) jälkeen. Treenin kruunasi paikalle osunut ukkoskuuri salamoineen ja vesisateineen. Tiedoksi potentiaalisille ihmettelijöille: alueen käyttöön oli lupa, emme siis olleet paikalla kuokkailemassa muuten vain.

Tällä kerralla etsimme yhteensä viittä henkilöä. Näistä neljä oli muistisairaiden porukan nuorisoa ja yksi porukan ohjaaja. Eivät olleet poistuneet alueelta sulkemisaikaan mennessä, ja olivat kadoksissa.

Myry pääsi hommiin, ja meidän alueena oli lounaiskulma, jota rajoittivat muuri sekä kulkuväylät. Alue oli aika helppo eli oli tasaista ja näkyvyys oli hyvä, mutta alueella oli myös joitain erityisiä tarkistettavia kohteita. Näitä olivat mm. pensaiden yms muodostamat sokkelot/käytävät.

Kohtuu alussa tulikin sade, mutta se ei juurikaan haitannut. Sää oli muutenkin lämmin, ja kuuro meni pian ohitse. Kävimme aluetta siksakkia läpi. Myry ei hirveästi merkkaillut alkuvaiheessa, vaikkakin paikoin osoitti kiinnostustaan. Alueen lounaiskulmassa oli paljon puskia, jotka kävimme myös tarkistamassa (nämä eivät sitten kuuluneetkaan meidän alueelle).

Puskatarkistuksen jälkeen tuli vastaan lavetteja, joissa oli kasattuina levyjä sekä päälle vielä hautapaikan kansi. Ensimmäiseen kurkattiin, ja todettiin, ettei sinne ainakaan mitään mahdu. Toinen oli siinä lähistöllä, ja sinne Myry sitten paineli. Reaktio oli todella selvä. Myry merkkasi lavettia tosi voimakkaasti, kiersi ympäri, nousi vasten jne. Päätin sitten kurkata kannen alle, ja sieltähän sitten löytyi makaava henkilö. Kartturi sai hoitaa kyselyt, mahdolliset ensiavut ja ilmoituksen johtoon, kun annoin Myrylle palkkion hienosta työstä. Löytö tehtiin reilun puolen tunnin kuluttua siitä, kun autoilta lähdimme.

Tämän jälkeen kävimme vielä alueen loppuun (todellisuudessa meiltä jäi ihan pieni siivu muurin vierestä, ei huomattu kartasta), mutta emme löytäneet enää mitään. Myry kyllä merkkasi parissa kohdassa jonkin verran, mutta siihen se sitten jäikin. Maalihenkilön lähellä (säde 70m) oli ollut kolme pienempää esinettä sekä maalihenkilön kyynärsauva (jonka kartturi kävi nopeasti etsimässä sillä välin, kun odottelimme maalihenkilölle kyyditystä). Träkkerin mukaan reissussa oltiin 50 minuuttia, ja matkaa taivalsimme vajaat pari kilometriä.

[iframe style=’background-color: transparent;’ frameborder=’0′ marginwidth=’0′ marginheight=’0′ scrolling=’no’ width=’450′ height=’300′ src=’http://www.sports-tracker.com/widgets/wdgt_workout.html?username=pkokko&workout_key=akeovjevl5biovj8′]