Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

28.10.2014 Vähän jäljennostoja taajamassa

Tiistaitreeneissä teemana oli jälki (plus jäljennostot, esineet). Paikka oli ehkä vähän haastavampi eli suoraan taajamassa, mutta toisaalta ei se ainakaan meidän treeniä häirinnyt yhtään.

Kerolle tehtiin jäljennostoharjoitus, missä jälki kulki läpi nurmialueen leikaten viisi kertaa hiekkatien. Viisi esinettä (kaksi hanskaa, lapsen sukka, huivi ja pipo) oli ripoteltu jäljelle sopiville etäisyyksille kunkin tienleikkauksen jälkeen.

Meidän tehtävänä oli nostaa jäljet näiden teiden vierestä nurmipuolelta. Kero sai pähkäillä jäljen suunnan sekä löytää esineen. Sen jälkeen siirryimme pois jäljeltä ja nostimme jäljen uudestaan sopivasta kohdasta.

Meni yllättävänkin hyvin. Toki jälki oli ihan tuore (10min) ja esineet isoja (jatkossa pitää käyttää pienempiä), mutta esineet löydettiin (ja osa ilmaistiin maahanmenolla, vikassa Kero ei jaksanut, vaan jäi seisomaan, en tosin missään vaatinut ilmaisua, vaan aloin kehua heti esineestä ja palkka sitten esineeltä). Jäljennostot olivat pääosin ihan ok, tai ainakin Kero joutui miettimään, kumpaan suuntaan piti lähteä.

Erityisen iloinen olin siinä, että mahdolliset häiriöhajut eivät häirinneet ainakaan liikaa ja Kero pystyi keskittymään aika kivasti :)