Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

28.10.2010 Privaattitreeniä Viimalle

Menimme tänään Viiman kanssa korvaamaan lauantain treenikertaamme, mutta kuinka ollakaan olimmekin ainoa koirakko paikalla. No, sehän sopi ihan hyvin ja saatiinkin Viiman kanssa oikein kunnon laatuaikaa ja -koulutusta :)

Tällä kerralla Agilityn pohjataidoissa aiheina olivat lähdössä pysyminen (lelut häiriöinä), ympyrätyöskentely (kiihdyttäminen) sekä 1-2-3-peli.

Aloitimme tuolla kiihdyttämisellä, jossa tarkoituksena oli, että koira vapautusvihjeestä juoksee eteenpäin. Alkuun palkkiona oli tennispallo, mutta yllättäen se ei ollutkaan kovin vahvistava. Onneksi mukana oli vihreä piipparipallo, mikä olikin erittäin hyvä palkkio :) Tehtiin muutama toisto siten, että avustaja heitti pallon maahan, kun koiralle annettiin vapautusvihje sen katsoessa suoraan eteen (ei minuun) ja sitten yhdessä mentiin eteenpäin. Meni ihan mukavasti.

Lähdössä pysymistä (istuminen) harjoiteltiin kahdella eri lelulla, joista toinen oli metsästä tuttu jättisiili. Nämä sujuivat oikeastaan myös aika hyvin. Kestona oli muistaakseni 25s ja siinä välissä palkkailin aina samalla, kun Viima suoriutui leluhäiriöstä (lelun heiluttelua, heittelyä jne koiran edessä).

Kokeiltiin myös 1-2-3 peliä avustajan avulla.  samaista piipparipalloa siten, että avustaja laittoi lelun maahan ja koira istumisasennosta vapautettiin pallolle yhden ylimääräisen sanan kera eli koira malttaa pysyä aloillaan ja odottaa sitä oikeata vapautussanaa.

Treenit sujuivat siis ihan mukavissa merkeissä ja koiralla oli paljon intoa :)