Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

27.9.2013 Paluu perjantai-illan agitteluun

Olipas aivan loistavaa taas palata perjantai-illan agilityvuorolle Sporttikselle! Siellähän on hyvä verryttelymaastot, kun on metsää vieressä ja muutenkin ympäristö on aika ideaali omanlaisille treeneille. Tälle kerralla olin suunnittelut pääteemaksi rauhoittumisen eli tarkoitus oli vahvistaa rauhallista (eli äänetöntä) taukokäytöstä, ja jos se sujuisi hyvin, niin tehtäisiin myös jotain agilityyn liittyvää eli pääasiassa irtoamista suoralla / hevosenkenkäkuviolla.

Treenit menivät kyllä tosi hyvin! Ensinnäkin rauhoittumiset sujuivat. Kero makasi hyvin matolla (ilman hihnaa) ja tarjosi hyvin kuonon asettamista matolle. Tehtiin sitten käsikosketuksia välillä sekä sitten myös mentiin radalle tekemään juttuja. Vielä tarvitsee treenata taukokäytöstä, mutta piippoja ei tainnut tulla joitain yksittäisiä lukuunottamatta. Leikkimiset treenijaksoissa sujuivat myös kivasti, sillä Kero tarjosi lelua aika nopeasti takaisin ja välillä tehtiin myös NYT-harjoitustakin ja sekin meni oikein kivasti, hyvä draivi päällä senkin suhteen siis.

Tässä pieni kertaus, mitä treeni sisälsi:

  1. Rauhoittumista matolle: Meni tosi hyvin, palkkaus kuonon maahan, sisälsi myös muutaman käsikosketusharjoituksen.
  2. Irtoamistreeni (2min): Hakeutuminen tokalle esteelle olikin haastavaa  (= tuli luokseni, kun kädessäni oli lelu), takaperin ketjutettiin ja tehtiin lentävänä lähtönä.
  3. Rauhoittumista matolle: Tästä jaksosta otin videonkin.
  4. Irtoamisteema jatkui: Lentävillä lähdöillä, lelu valmiina, molemmat puolet ja päästiin tekemään koko kierros.
  5. Rauhoittumista matolle.
  6. Irtoamista: Kokeilin lähetyksellä, mutta siinä Kero oikoi, joten jatkettiin sitten lentävillä. Tässä oli käytössä toinen vetolelu, mutta oli palkkana yhtä hyvä.
  7. Rauhoittumista matolle.
  8. Lähtöharjoitus: Race to reward ruokapurkille (3x), näissä yritin varioida sivuttaisetäisyyttä. Ok. Ja tähän päätin lopettaa, vaikka mieli olisi itsellä tehnyt jatkaa :D

Viima ja Myrykin pääsivät tekemään hieman tuota samaista pätkää. Molemmat olivat ihan innoissaan, kun pääsivät tekemään duunia :) Myryn vikan toiston aikana tosin Kero livisti häkin kattoaukosta (jonka olin jättänyt vähän auki) kentälle :P Eli pitääpä yleistää tuota mattotaukokäytöstä myös häkkiin…

Treenin jälkeen olikin kiva mennä ulkoilemaan rapsakkaan syyssäähän (+4C). Teki ihan hyvää :)

Vertailupätkää eli Viiman, Myryn ja Keron suoritukset samalla pätkällä plus leikkimistä:

httpv://youtu.be/qnxK0xTxkLk

Ja tässä vielä videotodistetta tuosta taukokäytöksen muokkaamisesta:

httpv://youtu.be/TKFl1yoisio

Ajatus aiheesta “27.9.2013 Paluu perjantai-illan agitteluun”

Kommentointi on suljettu.