Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

27.4.2015 Etsintä- ja raksatreeniä

27.4.2015 Keron etsintätreenit, Landbo

Teema / tavoite: Etsintätreeni 2-3ha, kesto 10-15min.

Etsintäsuunnitelma: Aloitus eteläkulmasta, siitä länsirajaa kohti pohjoista, sieltä kohti itää ja korkeuskäyrien välistä takaisin kohti länttä ja sen jälkeen vielä yksi poikkaisu alueen läpi. Tuuli idästä (lähtöpaikassa).

Etsintätyöskentely: Häiriönä alueelle osui kahden borderterrierin (vapaana) ulkoiluttaja. Kero kävi moikkaamassa, ja pidin sen jälkeen hetken kytkettynä, kun menivät alueen poikki.

Ilmaisu: Kero kävi mm:llä, antoi pusun, haukahti, kääntyi takaisin eikä saanut rullaa suuhun, tuli sivulle, lähti takaisin piilolle, haukahti, otti rullan ja toi rullan. Kytkin, ja mentiin näytölle. Annoin palkkapurkit mm:lle.

Hajatelmia: Saatiin hyvää kestoa (23min + siirtymät). Koira pysyi lähellä koko ajan, ja koiran reaktio (haju mm:stä) tuli nähtyä ja se oli selvä.

Keron e-treeni 27.4.2015
Keron e-treeni 27.4.2015

28.4.2015 Rakennusetsintätreenit, Östersundom

Teema / tavoite: Rakennustreenit, joissa yksi mm ylhäällä ja toinen mm alhaalla (eka kierros). Koiralla mahdollisuus päästä mm:n luokse. Tokalla kierroksella ihan vain ”palauttava” etsiminen tontin mökkirakennuksesta.

Ilmaisut: Kaikki ok. Rullan otto suuhun piilosta peruutuksen jälkeen. Tokalla mm ilmeisesti meinasi suorapalkata, kun aloitti kehumisen, mutta ilmoitin, että K ilmaisee. Sen jälkeen K tuli ilmaisemaan.

Etsintätyöskentely: Teki tarkasti hommia. Etenkin tokaa työsti pitkään, kun haju alhaalta nousi ylös ja toisaalta haju sieltä vessasta ei ihan suoraan tullut muutenkaan (kylmä saunatila).
Toka rundilla juoksi suoraan piiilolle.

28.4.2015 Raksatreeniä
28.4.2015 Raksatreeniä