Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

27.11.2011 Agikisoissa vuoden tauon jälkeen

Hiphei, kisattiin Myryn kanssa ekaa kertaa tänä vuonna! Edellinen kerta oli tasan vuosi sitten samaisissa kekkereissä :) HAU järjesti kisat Purinalla, ja tuomarina toimi Heidi Viitaniemi. Myryn kanssa kisattiin kahdessa ekassa startissa (hyppy- ja agilityrata).

Vähän tietty mietitytti, kun ei olla tosiaan kisattu, ei olla tehty ratatreeniä, ei olla hypitty maksikorkuisia esteitä (viikko sitten kokeiltiin) eikä Myry muutenkaan ole enää kovin nopea. Koira oli kuitenkin täpinöissä heti, kun sisälle halliin pääsi ja haukku oli herkässä. Molemmissa starteissa pysyi hyvin lähdössä (jes!). Haukku oli suorituksessakin tosi herkässä, ekan radan aikana taisi haukkua koko ajan. Ekalla radalla oli vähän semmoinen sähellys-fiilis, mutta se johtui varmaan siitä, ettei ole tullut tehtyä kokonaista rataa aikoihin. Tokalla meni jo paljon sulavammin :)

Tässä kuva hyppyradan profiilista:

27.11.2011 A Hyppyrata

A hyppyrata

Tehtiin A-rata seuraavasti: DOL, vastaanotto 2. esteellä, FC 3.-4., DOR, FC 8.-9., DOL, FC 14.-15. (tai ed.), DOR, FC 18.-19., DOL.

Kepeille Myry meni ok, mutta toka väli mentiin ohi -> aloitus uudestaan. Sitten putken jälkeen Myry yllättäen seurasi minua ja 12. este ohitettiin (tehtiin uudestaan) ja päätteeksi sitten vielä vikan hypyn rima tipahti. Tuloksena 15vp ja yliaikaa :D. Ehkä ilman noita kahta ekaa virhettä oltaisiin päästy just ja just helppoon ihanneaikaan (3,4m/s). Myryn etenemä oli 3,04m/s. Sijoitus 25/44.

A-radalla mietin tosi pitkään tuota valssausta ennen putkea (16.). En muista enää, teinkö sen muurille (15.) vai sitä edelliselle. Radalta katsottuna (koiran linja) näytti, että se olisi suora linja, mutta jollain tavalla piti päästä vaihtamaan puolta. Kokeilin radantutustumisessa myös valssia ennen aikomaani estettä, mutta se ei tuntunut hyvältä. Suunnitelma toimi meillä hyvin, ehdin tekemään valssin jne.

Tässä kuva agilityradan profiilista:

27.11.2011 B Agilityrata

B agilityrata

Ja B-rata: DOL, TA 2. esteellä, FC 6.-7., DOR, FC 10.-11., DOL, FC 13., DOR, RC 15., DOL, FC 18., DOR.

Vähän jänskäksin alkuun, että pysyykö lähdössä, kun kävi sen verran kuumana, mutta hyvin pysyi ja pääsin aikomaani paikkaan ihan rauhassa ja siitä sitten hallittu vapautus ja menoksi. Rata meni aika sulavasti, tuli valsseja paljon, kontaktit meni hyvin enkä hidastellut niissä tai varmistellut vaan luotin, että tekee ne (juoksu). Tokavikalle esteelle oltiinkin tehty puhdasta rataa, mutta ilmeisesti valssin (18.) jälkeen oma linjani meni vähän liian viistosti ja sain koiran mukaani ohi tokavikan esteen. Siitä sitten äkkipysäytys ja takaisin. Mielestäni vika rima tipahti, mutta sitä ei oltu merkattu tuloslappuseen, joten en sitten enää tiedä (ei ole videotodistetta). Yliaikaa ropisi jälleen, ilman ohitusta olisi ehkä niukasti päästy ihanneaikaan tai ainakin lähelle sitä.

Tällä radalla koin ahaa-elämyksiä, kun tunnistin radan aloituksen serpentiinipätkäksi (ohjaus2-kurssin harjoituksissa tehdyt 2. ja 3. esteet). Harmi vain, etten ole Myryn kanssa harjoitellut (pitää siis harjoitella), mutta ei ollut ongelmia. Samoin tuo loppukuvio (16.-20.) on suoraan tuplaboksiharjoituksen sovellus. Harmi vain, että vedin Myryn ohi tokavikasta esteestä samalla tavoin, kun olen tehnyt tuplaboksitreeneissäkin :D (onneksi jarrutusvihje toimi kyllä). Myryn etenemä oli 3,07m/s. Sijoitus 23/60.

Mutta oli siis avartavaa ja tavallaan motivoivaakin nähdä, että nämä ohjaustreenit, mitä me tehdään, niin niistä on todellakin hyötyä ja selkeyttää sitä ohjausta. Ihan hyvin pärjäsi valsseilla (ja yhdellä takaaleikkauksella), olkapäävedoilla yms.

Tähän vielä kolme loistavaa kuvaa (© Jukka Pätynen, Koirakuvat.fi):

27.11.2011 A-radalta

A-radalta keppien suoritus

27.11.2011 B-radalta

B-radalta kepit

27.11.2011 B-radalta

B-radalta 13. este