Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

26.5.2014 Hakutreeneissä

Hakutreenimaastoa.
Hakutreenimaastoa.

Maanantaina oli vielä varsin lämmin sää treenata hakua, mutta selvittiinpä siitäkin sitten. Kero taisi olla alueella kuudentena koirana, joten alue oli varsin hyvin hajustettu. Tehtiin treeni pistotyyppisesti eli lähetin keskilinjalta ja otin koiran myös sillä vastaan rullan kanssa. Yhteensä neljä toistoa, kaikilla eri maalihenkilöt. Irtosi kyllä tosi hyvin ja teki etsimisduuninkin hyvin, ilmaisujen suhteen pientä hiottavaa luvassa.

Lyhyt kooste ilmaisujen onnistumisista (kaikille näytöille kytkin):

  1. Meni mm:lle, otti rullan, meni muutaman metrin päähän, palasi takaisin mm:lle, otti rullan uudestaan ja tuli nyt ilmaisemaan.
  2. Vietti todella pitkän ajan mm:n luona (häntä vain heilui, kun koira pyöri mm:n ympärillä) ennen kuin malttoi lähteä ilmaisemaan (tässä tosi tuttu mm).
  3. Meni mm:lle, oli tulossa ilmaisemaan aika vinoon suuntaan, jumittui keskilinjalle johonkin hajuun, rulla tippui, hain koiran, lähetin uudestaan, tämän jälkeen ilmaisu ok.
  4. Ilmaisu ok, paitsi perusasentoon kiepsahtaessaan tiputti rullan, otti uudestaan ja mälväili sitä, kunnes piti rauhassa, jolloin irroitusvihje.