Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

26.3.2011 Tehotreenit

Meillä olikin taas hieman taukoa näistä ohjaustreeneistä, mutta eipä tuo hirveästi haitannut. Tällä kerralla oli kaksi koiraa, joten ehdittiin tehdä todella paljon asioita. Olisi tosin pitänyt ehkä jättää vikat treenit väliin, kun koirassa alkoi olla väsymisen merkkejä ilmassa enkä itsekään oikein tainnut kovin skarppina enää olla.

1. Istumisharjoitus: Eilisen johdosta ei otettu estettä mukaan, joten keskityin vahvistamaan paikallapysymistä, kun otan itse sivuttaisetäisyyttä. Lähestyttiin kuitenkin estettä vinottain. En tiedä, oliko tästä hyötyä, ilmeisesti kriteeri kuitenkin kasvoi eli yritän useampaa asiaa kerralla (sivuttaisetäisyys vs. esteeseen kohdistunut katsominen).

2. Valssiharjoitus kolmella esteellä: Esteet n. 270 asteen kulmassa, valssaus ennen viimeistä estettä. Alkuun tehtiin pari toistoa olkapäävedolla, sen jälkeen muutama toisto valssilla. Kokeilin alkuun lelupalkkaa (sama fleecelelu kuin eilen), mutta se ei toiminut yhtään. Viima sheippasi taas mua käyttämään namia, kun lelu ei kiinnostanutkaan…

3. Valssin ja suoraan etenemisen erottelu: Välillä valssi, välillä taas suoraan eteenpäin. Erottelussa ei ongelmia. Kasvatettiin hieman viimeisen esteen etäisyyttä eli pieni muutos valssiin. Ei ongelmia tämänkään kanssa. Useampi toisto yhteensä.

4. Kahdeksikko valssilla: Ensin palkkaus ensimmäisen valssin jälkeen, sitten toisen jne. Näitä tehtiin muutama toisto. Itse pitää pysyä samalla linjalla esteiden kanssa eikä peruuttaa kauemmaksi valssatessa. Tässä harjoituksessa Viima oli käsikeskeinen, joten voisi jatkossa palkata valssin jälkeen suoraan eteenpäin hypyltä, ei keskelle hyppyjen väliin.

5. Takaakierto: Tehtiin muutama toisto alkeisharjoituksia eli vein Viimaa hypylle loivasti. Itse pitää vain muistaa, ettei mene yli linjasta. Näitä tehtiin joitain toistoja, mutta Viimalla oli jo selvästi puhti pois, mikä näkyi myös siinä, että heitetyn palkkanamin jälkeen jäi aina vähän nuuskuttelemaan lattiaa.