Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

26.10.2011 Keskiviikon treenailut

Jatkettiin tänään(kin) samoista teemoista kuin edellisellä kerralla. Pimeätä oli (testasin samalla vähän myös uutta fikkarianikin, hyvin valaisee kauas), mutta sehän on meidän treeneissä jo ihan oletus. Maasto soveltui myös hyvin päivän teemoihin :)

Myryn treenit:

  1. Hlö on paikoillaan, lähtee kävelemään koiran hakiessa rullan -> ok
  2. Hlö kävelee, pysähtyy -> ok
  3. Hlö hölkkää, pysähtyy -> M otti rullan hieman kauempaa, näytölle ok (hlö hölkkäsi metsätien vierustaa)
  4. Hlö kävelee, menee piiloon n. 5 m päähän -> ok, tässä M joutui vähän etsimään oikeasti, mutta suoriutui hyvin tehtävästään
  5. Hlö on paikoillaan, lähtee kävelemään -> ok

Kun katsotaan kokonaisuutta, niin hyvinhän tämä meni. Olen aika tyytyväinen siihen, että tein koulutussuunnitelman asian tiimoilta, jotta tuli harjoiteltua tiettyjä palikoita ajatuksen kanssa ja hallitusti. Rullakoiran kanssa niitäkin tuntuu olevan vähän enemmän kuin haukkuvan koiran kanssa, esimerkiksi henkilö ehtii mennä piiloon sillä välin, kun koira on menossa kertomaan ohjaajalle löydöstään. Metsässä liikkuvia voisin ottaa joskus vielä lisääkin, mutta paikkaa vaihtavat eivät tuota enää ongelmia. Toki näitä pitää ottaa mukaan myös etsintätreeneihin, mutta toistaiseksi voidaan nyt jättää tämä  hautumaan ja keskittyä muihin treenattaviin asioihin :)

Viimalle otettiin perustreeni eli yksi hlö oli piiloutunut lähelle tietä ennen alueen alkua ja toinen oli sitten pienellä alueella jossain piilossa. Edettiin tietä pitkin ja Viima oli ihan vireessä. Vähän se nuuskutteli paikoin, mutta jatkoi kuitenkin. Ehdittiinkin mennä vähän tien vieressä olleen henkilön ohitse, mutta sitten Viima nappasikin tien toiselta puolelta jäljen ja lähti seuraamaan sitä. Annoin mennä ja pian Viima päätyikin tämän vieressä olevan henkilön luokse haukkumaan. Hieno homma :)

Siitä sitten jatkettiin vähän matkaa ja päästiin koiran etsimään. Itse kuljin tietä pitkin ja katselin, kun punaset valot etenevät kauas rinnettä ylös asti, myös sivuttaissuunnassa ja sitten hetken päästä alkaakin jo ilmaisu. Maalihenkilö löytyi ison kiven päältä makaamasta.