Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

26.1.2019 Toka H360-treenimiittimme

Olipas taas kiva kokoontua treenaamaan yhdessä! Edellinen kerta oli syyskuun alussa (ks. postaus treeneistämme silloin), joten olihan se jo hyvä aika taas tavata ja treenata Hennan (PowerPaws Agility) ohjauksessa.

Treeniratamme
Treeniratamme

Disco pääsi treenaamaan ensimmäisessä ryhmässä muiden 15cm rimojen kanssa taituroivien kanssa. Aloitimme alkupätkällä. Siinä jo heti haastavaksi kohdaksi tuli toinen este, pituus, joka mieluummin kierrettiin. Tehtiin sitä pelkästään jokunen toisto ennen kuin kokeiltiin uudestaan. Lisäksi kolmannen esteen bc:n tekeminen oli itselleni haastavaa.

Tästä treenipätkästä ehkä jäi käteen se, että Disco oli heti varsin kivasti työmoodissa ja tykkäsi tehdä, vaikka tulikin noita viilauksia. Itselleni hyvä muistutus myös oli se, että voin vapauttaa koiraan suoraan hyppy-vihjeellä (tai mikä vihje kulloinkin soveltuu parhaiten). Huomasin myös sen, että Disco reagoi lähdössä vähän ennakoivasti. Vaikkei se lähdekään ilman lupaa, niin kerran kun henkäisin kovempaa, niin takapuoli nousi. Kävin asettamassa koiran uudelleen. Samoin kun tein tämän toistamiseen, niin tuli pieni nytkähdys ja eikun uudestaan koiran luokse. Eli tähän huomiota, vaikka nytkähdykset ovatkin pieniä, niin pitää olla tarkkana, mistä se koira vapauttaa itsensä.

Disco tauolla
Disco tauolla

Toisessa treenissä tehtiin estepätkiä 15-18 ja 12-14. Tuo ensimmäinen pätkä oli oikein kiva, sillä sain siinä luottoa, mihin koira oikeasti pystyy. Discohan irtosi tosi kivasti putken jälkeen hypylle ja siitä toiselle putkelle, vaikka itse en seurannut vierellä/perässä. Se oli varsin hieno fiilis :)

Toinen pätkä oli haastavampi, kun siinä oli 180-asteessa hypyt ja enpä tietenkään osannut tehdä bc:tä toisen hypyn edessä. Harjoitellaan tämmöisiä tilanteita myöhemmin.

Discon treenipätkät
Discon irtoamispätkä

Keron kanssa päästiin tekemään vähän enemmän. Tosin meillä oli kyllä alkukankeuksia juurikin alussa hyppyjen 4-5 osalta. Oli todella vaikeata hahmottaa, miten se valssi-threadle oikein tehdään ja sössin siinä ihan urakalla. Onneksi päästiin sitten etenemään ja olinpa hyvin iloinen, että Kerohan selvitti hienosti kepit heti! Vautsi vau! Siitä edettiinkin varsin kivasti, kunnes jumitettiin esteelle 18 eli Keropa ei sitten irronnutkaan sinne putkeen ei sitten millään (kepeille olisi kääntynyt koko ajan). Löytyi siis meidän yksi haaste eli Kerolla mun liike ajaa sanallisen vihjeen edelle ainakin tässä tapauksessa.

Toisessa treenipätkässä kokeiltiin alkua toisella ohjauksella ja päästiin tuosta ongelmakohdasta vähän vikkelämmin ohi. Tämän jälkeen tahkottiinkin sitten loppurataa onnistuneesti loppuun. Semmoista tasaista pikkusievää. On se Kero aikamoinen partiopoika, tekee kiltisti siten, miten ohjataan ja tempo säilyy samanlaisena.

Keron treenit

Halliaikaa oli varattuna neljä tuntia, mikä oli kyllä ihan liian vähän ja kiirehän siinä lopussa tuli (olimme Keron kanssa viimeinen koirakko). Mutta oli kuitenkin kiva nähdä taas samalla tavalla treenaavia. Seuraavaa kertaa jo odotellessa! :)

Kero treeninsä jälkeen
Kero treeninsä jälkeen