Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

26.2.2016 Agilitypäivitystä

Agilityrintamalla tapahtuu, joten laitan nyt viimeisimmät treenipäivitykset tähän yhteen postaukseen. Olen nyt yhdellä vuoden kestävällä nettikurssilla, painottuu ylläriylläri agilityyn, joten jotain muutoksia on tulossa harjoitteluun. Tehdään kyllä paljon pohjataitojuttuja ja treenejä ilman varsinaisia esteitä ennen kuin tämä alkaa varsinaisesti näkyä ohjausvalinnoissa yms. Mutta oma into on nyt asian suhteen aika korkealla ja täytyy sanoa, että jo vajaan viikon treenaamisen (eli lähinnä temppuja, leikkimistä) jälkeen on nähtävissä eroja omassa sekä koiran asenteessa duuniin ja yhteistyöhön :)

21.2.2016 Sunnuntaitreenit

Sunnuntaina käytiin omalla vuorolla vähän treenimässä. Ensin tehtiin Keron kanssa vähän nopeustreeniä (tarkoitus on toistaa se kuukauden välein, jotta näkee edistymisen), mutta tästä en laita videota julkisesti esille. Sen sijaan tässä hyppytekniikan video.

Etäisyyden arviointi

  • Hypyt 15 cm, paitsi viimeinen 30 cm.
  • Alussa hyppyjen etäisyys 6-6-9 jalkaa, ja jokaiseen toistoon vikan välin etäisyyden kasvattaminen yhdellä jalalla, kunnes Kero ottaa laukka-askeleen väliin, sitten takaisin alkuasetelmaan.
  • Toistot siis: 6-6-9, 6-6-10, 6-6-11, 6-6-12, 6-6-13, 6-6-14 (tässä tuli laukka-askel) ja 6-6-9.
  • Pyrin jokaiseen toistoon saamaan Kerolle hyvän alkuasennon eli tehtiin vähän kurrea siinä lähtöpaikassa. Varioin myös omaa sijaintiani lähetyksessä.
  • Vaikka alla oli jo muuta treeniä, Kero jaksoi varsin hyvin ja ainakin tuo loppuosa pätkästä näytti ihan hyvältä. Alussa Kero joutui kokoamaan kyllä tuohon pieneen väliin, mutta vikassa välissä pääsi sitten venyttämään.

Set point

  • Leveä okseri (1,5 jalkaa), eturima 20 cm, takarima 35 – 40 – 45 – 30 cm.
  • Tässä treenissä Kero oli jo väsynyt. Se mm. ekalla toistolla vapautuksen jälkeen ei lähtenytkään suorittamaan hyppyä, vaan olisi mieluummin mennyt tutustumaan Maijaan (kulmaloossissa). Ja ennen vikaa toistoa (missä siis matalin vaihtoehto) Kero pysähtyi seisomaan ennen hyppyä (kieltäytyi). Taisi tässä vaiheessa jo väsyttää tms.

22.2.2016 Maanantaitreenit

Maanantaina päästiin extempore tekemään treenit Sporttikselle pekotreenien päätteeksi. Puoli tuntia aherrettiin, ja täytyy sanoa, että olipa tehokas treeni! Treenipläninä oli tehdä keppejä ja puomia, ja saatiin kyllä Kerolle tosi hyvät toistot molemmista esteistä. Virheitä tuli kyllä (mikä on ihan hyvä asia, jotta näkee, missä treenauksessa mennään). Esim. kepeissä tällä kerralla haastavaa näytti olevan keppien loppuun saakka tekeminen eli Kero ennakoi viimeistä väliä.

Puomin osalta halusin saada vauhtia suoritukseen, ja sitä kyllä tulikin. Jossain kohdassa ylitettiin se raja, että Kero juoksi puomilta pysähtymättä. Mutta noin muuten Kero malttoi pysähtyä, vaikka itse tulin perässä tai menin edellä tai olin riittävän kaukana sivulla.

Oli kyllä mukavaa päästä kerrankin tekemään näitä paria estettä! Ja esim. leikkimiset ja lelun palautuksetkin sujuivat oikein kivasti. Hyvä treeni kaiken kaikkiaan!

25.2.2016 Torstaitreenit

Torstaina olikin sitten vuorossa ohjatut treenit, missä tehtiin ihan kivaa kymmenen esteen helpohkoa pätkää. Alussa oli vino suora, olkapääkäännös, takaaleikkaus putkeen, juoksemista ja sitten myös loppuun takaakiertokiepautus.

25.2.2015 treenipätkä
25.2.2015 treenipätkä

Tässä alla treenivideo. Jätin siihen mukaan (nopeutettuna) myös kuivaharjoitteluosuuden tuossa 9. esteellä eli takaakierto-osion. Itselleni tuotti suurta vaikeutta jotenkin hahmottaa tuo tilanne, ja vaikka sen saikin kuivaharjoittelulla tehtyä, niin yhdistettynä vauhtiin, niin eihän se heti meinannut onnistua. Tarkoitus olis siis tehdä valssi heti, kun koira lukitsee tuon yhdeksännen esteen, sitä ennen siis vain olkapääkääntöä. Täällöin koiran kääntymisestä tulisi tiukempaa. Tämä vaihtoehto siis täsmää siihen ohjaustapaan, mitä tällä hetkellä on tehty Keron kanssa. Tähän on ehkä tulossa jatkossa muutoksia, mutta se tosiaan näkyy suorituksissa sitten joskus myöhemmin, jahka päästään sinne asti kotitreeneissä.

Olin kyllä tosi tyytyväinen treeniin. Tai ehkä siihen yhteistyöhön, mikä meillä oli. Kero oli mukana ihan täysillä, oli innokas, suoritti hyvin, leikki hyvin, minitaukoili hyvin ja mikä parasta, ei hämääntynyt (ts. lähtenyt lätkimään), kun minä mokailin ja homma hetkeksi keskeytyi, vaan pystyttiin jatkamaan treeniä. Uskon kyllä, että viikon aikana tehdyt pienet harjoitukset ovat auttaneet :)