Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

25.9.2014 Agin talvikauden aloitus

Torstaina alkoi agilityn osalta talvikausi. Jatkamme siis Seppo Savikon koulutuksessa torstaisin Sporttiksella koko talvikauden. Tarkempia tavoitteita en ole vielä miettinyt, mutta loppuvuoden aikana olisi hyvä hetki hilata noita hyppykorkeuksia jo lähellä maksikorkeuksia (nyt tehty 35cm), samoin kepit olisi hyvä saada sille mallille, että 12 keppiä voisi alkaa tehdä muidenkin esteiden osalta. Samoin harjoitellaan rutiineja, joista olisi kisoissa hyötyä.

Tämän kerran treenit koostuivat ohjatulla puolella jarrutus+valssi+kiihdytys-pätkistä kaarevalla uralla eli lyhykäisyydessään hyppy + hyppy -> käännös takaisin + hyppy + käännös + pari hyppyä + käännös + hypyt takaisin + käännös + hypyt + u-putki + hypyt alkuun. Siistiä :)

Eka toisto meni melkein nappiin eli yhdessä kohdassa Kero meinasi lähteä juoksemaan perääni, mutta sain käännettyä esteelle sitten lopulta. Kero myös avasi sanaisen arkkunsa. Voisi ehkä keskittyä siis paremmin suorittamiseen haukkumisen sijaan… mutta ehkäpä se johtui siitä, ettei oma ohjaukseni ollutkaan ihan sellaista, mitä Kero odotti?

Tokalla toistolla tipahti viimeisen hypyn rima. Tämä ehkä johtui siitä, että aloin kaivella lelua taskustani kesken kaiken ja toisaalta itse aloin jarrutella, mutta sitten heitinkin lelun kauemmaksi toisaalle.

Kolmannella toistolla yksi hyppy jäi väliin, mutta mitäpä siitä. Aika kivasti Kero kuitenkin tulee mukaan, vaikkakin tämmöisissä harjoituksissa itseäni hämää se, että pitää tavallaan odotella ja tarkkailla sitä koiraa eikä voi vain paahtaa täysillä eteenpäin.

Omatoimipuolella tehtiin hyppytekniikkaa (pitkästä aikaa) ja sen osalta perussarjaa. Hypyt kuuden jalan välein ja hyppykorkeus 15cm. Tehtiin Keron kanssa yhteensä 2 x 4 toistoa. Jos palkka oli koko pätkän päässä, Kero leiskautti kaksi vikaa hyppyä kerralla. Niinpä puolet toistoista oli sellaisia, missä palkka oli ennen vikaa estettä. Ilmeisesti jätin koiran vähän turhan lähelle, ja se ponnisti lähtöpaikasta jo ekan esteen yli (ekassa toistossa oli tosin ihan hyvä etäisyys ja sen osalta mielestäni ihan ok hypyt, paitsi se vikan leiskautus), vaikka tarkoitus oli saada siihen väliin yksi ponnistus.

Pitää ottaa jatkossa hyppytekniikan harjoittelu ohjelmistoon mukaan, sitä on tullut tehtyä luvattoman vähän, vaikka siitä olisikin paljon hyötyä.