Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

25.2.2012 Minitreenit

Vaihteeksi taas minitreenit, kun meitä oli paikalla vain kaksi henkilöä. Hyvin saatiin kuitenkin vedettyä.

Myrylle oli vähän pitempi eli kierrettiin tietä ja kelkkauraa pitkin hiekkakuoppa, ja loppupäässä oli tarkoitus olla mm piilossa vähän polusta syrjässä. Etsimisosuus meni ihan ok, mentiin vähän ylimääräistä, kun seurattiin kelkkauraa vähän liikaa. Myry vähän merkkaili tässä vaiheessa siihen suuntaan, missä mm oli.

Itse löytö meni niin, että Myry nosti hajun ja lähti rämpimään hankea pitkin. Se olikin haastavaa eikä Myry päässyt mm:n luokse. Nähdessään tämän piippasi, otti rullan ja toi sen. Näytölle meno oli hankalaa.

Muuten siis ok, mutta jatkossa vältetään turhia hankirämpimisiä. Tai sitten Myry voisi etsiä sen jäljen eikä itsepintaisesti yrittää omaa reittiä.

Viiman treeni oli hiekkakuopassa (ei rämpimistä). Sinne päästyään Viima juoksi täpöllä kuopan toiseen päähään ja ylös kelkkauraa pitkin. Kutsuin koiran takaisin, kun katosi näkyvistä. Sieltä se sitten juoksi vauhdilla alas, teki äkkikäännöksen ja meni mm:n luokse haukkumaan. Mm oli siis ihan kelkkauran vieressä näköesteen (meidän suunnasta) takana. Näin sitä helposti saatetaan mennä ihan läheltäkin ohi, jos vauhtia on liikaa.