Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

25.12.2011 Joulupäivän agit

Sunnuntain ohjaus2-kurssin omatoimitreenit, treenitunnus 12:n molemmat harjoitukset (olkapäälläveto, valssi diagonaalilla). Yhteensä siis neljä estettä, joista kaksi vinoa suorassa linjassa keskenään (etäisyys 18 jalkaa), sitten n. 120 asteen kulman käännös oikealle (17 jalkaa) ja kahden hypyn suora (12 jalkaa).

Viiman treenit

1. Etäisyyden harjoittelu ja olkapäälläveto (DOL)

  • Irtoamiset tokalle esteelle ja palkkaus sinne (x2), sitten koko pätkä olkapäävedolla. Ekalla toistolla oikaisi tokan jälkeen eli lähti perään, kun kiiruhdin itse liian ajoissa. Loput ok.

2.  Olkapäälläveto ja valssi diagonaalilla (DOL)

  • Eli koiran ponnistaessa tokalle ohjaajan pitäisi kiihdyttää diagonaalilinjalla kohti neljännen esteen kauimmaista siivekettä. Kun koira lähestyy kolmatta estettä, ohjaajan pitäisi jarruttaa ja sijoittua neljännen esteen kauimmaiselle siivekkeelle ja kun koira ponnistaa kolmannelle esteelle, pitäisi ohjaajan tehdä valssi.
  • Aloitettiin olkapäävedolla: Ekalla toistolla Viima oikaisi tokan esteen jälkeen. Sitten 3x olkapäällävetoa ja 3x valssi diagonaalilla. Vikassa toistossa kokonaisuus oli jo vähän parempi. Video kertokoon enemmän.

httpv://youtu.be/pmeL0Mp_rLY

Myryn treenit

1. Olkapäälläveto + valssi diagonaalilla (DOL)

  • Palkkaus tokan esteen jälkeen 1x, olkapäälläveto 2x (joista ekalla teki saman kuin Viima eli tuli perässä tokan jälkeen) ja valssi 3x.

2. Olkapäälläveto + valssi diagonaalilla (DOR)

  • Palkkaus tokan esteen jälkeen 1x, olkapäälläveto 2x  ja valssi 2x. Lisäksi vielä yhdistelmä DOR + DOL.

Näissä Myryn toistoissa mielestäni sujuu jo paremmin tuo kiihdytys ja sijoittuminen, mutta vikalla toistolla (DOR + DOL) menee pakka vähän sekaisin, kun ohjaan DOL liian pitkälle ja myöhästyn sijoittumispaikasta (jostain syystä hipsuttelen ihan hiljaa itsekin) ja teen valssinkin liian myöhään. Videolta näkee, kuin Myry on tulossa jo mua kohti, mutta muuttaa heti suuntaansa, kun aloitan valssin. Pitäisi varmaan vain rohkeasti vetää tuo diagonaali reippaammin, niin ehtisi jarruttaa ja sijoittua itsekin paremmin…

httpv://youtu.be/yQz7dzM6TPQ