Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

25.11.2012 Palauttavia treenejä

Syksyistä metsää

Sunnuntain vietto aloitettiin koiratreenien merkeissä Juvanmalmilla. Meitä oli paikalla mukavankokoinen joukko, joten alkuun saimme aika hyvät hallittavuustreenit (tai ehkä paremminkin sosiaalistamistreenit) aikaiseksi. Ensin tehtiin vähän luopumista (yksi kiva leikki) yksitellen, ja sen jälkeen keräännyttiin kaikki koirakot paikalle ja tehtiin koirahäiriöjuttuja kahdella eri harjoituksella. Jokainen treeni ajastettiin, ettei vahingossakaan tulisi tehtyä liikaa :)

Sitten päästiinkin itse asiaan :) Myryn osalta luvassa oli pari tyypin etsiminen metsän puolelta. Lähinnä semmoinen palauttava juttu eilisen hälytreenin ja oikean duunin jäljiltä. Vähän oli pojassa väsymystä näkyvissä (liikkui rauhallisesti), mutta ilmaisussa sain kyllä kannustettua ihan kivasti vähän lisää vauhtia. Viimeisen tyypin luona Myry jopa intoutui vetoleikkimään löytämänsä henkilön kanssa, joten tämä oli aika positiivinen juttu.

Viimalle oli treeniaikaa jäljellä vähän niukasti (= minun piti mennä vartin sisään pitämään agituntia), mutta äkkiä Viima kaksi tyyppiä metsästä bongasi ja haukkui hienosti.