Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

25.1.2015 Pekotreenikooste tälle viikolle

20.1.2015 (Bodom)

Tiistairyhmän treenit.

Treenin tavoite: Rullanottolatenssin parantaminen, kuppikohde tarvittaessa apuna.

Treenin toteutus: Viisi toistoa, kolme eri mm, kahden mm:n osalta (ekat kerrat) aloitti kuppikohteesta huolimatta henkilön nuuhkuttelun. Nuuhkuttelun jälkeen seuraavat toistot menivät ongelmitta.

Jatkossa: Kuppikohde voi edelleen olla varapläninä selvästi tyrkyllä sinne suuntaan, mistä koira tulossa, ja ottaa ”vaikeimpien” mm:n kanssa useampia toistoja, jotta ei olisi koiralla tarvetta nuuhkia.

24.1.2015 (mökki)

Mökkitreenaus.

Treenin tavoite: Irtoaminen jäljettömään lumeen hajun perässä.

Treenin toteutus: Kero nappasi odotetusti hajun peltojen välissä olevalta polulta. Kero epäröi hajun seuraamista, sillä lumessa (40+ cm) oli haastava liikkua. Välillä tuli piippaa ja välillä pysähtyi katsomaan ja odottamaan. Liikuin sitten mukana. Kero otti jossain vaiheessa rullan suuhun hajusta, tuli tarjoamaan sitä minulle, minkä jälkeen tiputti rullan, mutta otti pian uudestaan suuhunsa ja jatkoi sitten matkaa kohti mm (ei näkyvissä, etäisyyttä vielä kymmeniä metrejä). Piilolla mietti hetken, haukahti, lähti sitten tulemaan kohti, meni takaisin piilolle ja tarvitsi kannustusta tulemaan luokse rullan kanssa.

Jatkossa: Vastaavassa tilanteessa on hyvä lukea koiran reaktioita (selkeät) ja tukea koiraa. Mahdollisesti voisi etsiä jäljen (sulkea alue) ja edetä sitä pitkin, mutta aina se ei ole mahdollista (eikä lyhin matka).

 

24.1.2015 Keron mökkitreenit
24.1.2015 Keron mökkitreenit

25.1.2015 (Juvanmalmi)

E-treenin päätteeksi tehty ilmaisutreeni.

Treenin tavoite: Rullanottolatenssi.

Treenin toteutus: Rullan ottaminen ei ollut kauhean sujuvaa oikeastaan millään näistä neljästä toistoista (sama mm). Kuppikohteella ei vaikutusta eli vaikka koskikin, niin häiriintyi nuuhkimaan henkilöä.

Hajatelmia treenin jälkeen: Treenipaikkana (toisten koirien hajut) loistava siihen, että häiriössä pystyy tekemään eli jatkossa hyödynnettävä. Voisi myös tehdä jotain muuta ko. alueella (luopumisharjoituksia eri käytöksillä). Nyt esim. luoksetulot eivät toimineet hajuilta. Arjessa myös luopumisharjoituksia, jos se auttaisi tuohon maalihenkilöiden nuuhkutteluun? Vai pitäisikö ottaa taas alkuun se, että Kero saa nuuhkia kaikki paikalla olevat ennen treeniä?
Kuppikohteella ei tunnu olevan mitään merkitystä eli se ei ainakaan ole triggerinä sille, että se rulla otetaan heti suuhun. Vaihtoehtona olisi, että kotona muistutetaan kuppi + rulla -yhteyttä ja sitten treeneissä ihan läheltä tehdään samaa helpon mm:n kanssa, ja myös vaikeammankin kanssa. Miten kertoa koiralle, jos se jää nuuhkuttelemaan, kun sen ei tarvitse sinne mm:lle kuitenkaan jäädä laisinkaan tekemään tuttavuutta, vaan lähteä samantien takaisin tuomaan sitä rullaa?