Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

24.5.2011 Viiman agiestetreeniä

Tässä mietteitä tämän illan treeneistä:

Alkuun hieman koiran virittelyä, joka tänään jostain syystä kesti hieman ajateltua pidempään. Pitää ensi kerralla lähteä liikkeelle vähän toisella tavalla (esim. käsikosketuksia ja siitä sitten leikkimistä pikku hiljaa).

1. Putki: Lentävällä lähdöllä irroitus vähän kauempaa, en nyt muista menikö se nyt sinne kolmeen metriin vai ei, ei ainakaan noissa tiukemmissa kulmissa. Kulmat 6, 5, 4 ja 3 (koira vas. puolella) ja sitten vielä 6, 7, 8 ja 9 (koira oik. puolella). Palkkana lentävä nami. Näissä toistoissa pysähdyin, kun koira meni namille -> olisi pitänyt jatkaa omaa liikettä, ettei tulisi ristiriitaisia vihjeitä kiihdytykselle ja jarrutukselle.

2. Pöytä (maksi): Lentävällä lähdöllä, irroitus aika läheltä pöytää (puoli metriä – metri), sillä ei irronnutkaan kauempaa. Tehtiin kulmat 6, 5, 7 ja 6. Näissä toistoissa koira meni itse makuulle, palkkasin namilla vierestä (rintamasuunta sinne, minne ollaan menossa), otin askeleen eteenpäin ja vapautin koiran vierelle. Vikalla toistolla Viima jopa vähän irtosikin pöydälle eli intoa tuli lisää.

3. Kolmen hypyn hieman jyrkemmin kaartuva suora: Nämä myös lentävällä lähdöllä ja lentävällä namipalkalla. Kaksi ekaa toistoyritystä meni siten, että koira kääntyi puoleeni ensimmäisen hypyn jälkeen -> sivuttaisetäisyys oli liian suuri tähän harjoitukseen -> kriteerin alentaminen ja aloitin ihan siivekkeen vierestä. Tämän jälkeen ei ollut mitään ongelmia ja kasvatin joka toistolla sivuttaisetäisyyttä n. puoleen metriin saakka. Ensin tehtiin kolme toistoa oikealle, sitten vastaavasti kolme toistoa vasemmalle. Pienen paussin jälkeen tehtiin vielä molempiin suuntiin yksi toisto lentävällä lelupalkalla. Viimeisissä toistoissa sivuttaisetäisyys n. metri.

4. Putki: Tehtiin vielä muutama toisto molemmilta puolilta lentävillä lähdöillä siten, että itse muistin liikkua eteenpäin koko ajan. Viimeinen toisto oli vauhdikkain.

Pitää vielä hioa tuota pantakuljetusta ja saada siihen enemmän intoa ja vauhtia. Jotenkin tuntuu, että olen vetämässä koiraa, vaikka sen pitäisi olla toisinpäin. Namimagneetti ei ole kovin vahva ja ilman konkreettista siirtoa Viima saattaa puikahtaa jollekin matkan varrella sopivasti olevalle esteelle (kuten ekassa putkiharjoituksessa pariin otteeseen kävi suorittamassa toisenkin putken). Toisaalta Viima oli tänään aika leppoisalla tuulella ja otti laukka-askelia lähinnä tuossa kolmen hypyn sarjassa viimeisissä toistoissa sekä ihan vikalla putkitoistolla.