Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

24.4.2015 Parit pekoilut viikolle

Vain kahdet hakuilutreenit tälle viikolle.

21.4.2015 Kaiun maja, Vantaa

Teema / tavoite: Peitteiset piilot (kuusen alla) ja tarkoitus lopettaa, kun koira on vielä täysin innoissaan.

Toteutuminen: Ekalle lähti innoissaan ja focus säilyi koko ajan. Tokalle lähti myös hyvin, mutta jumittui hajulle. Ja jumittui edelleen hajulle lähelle piiloa, vaikka kierrettiinkin. Sitten kutsuin pois, mutta ei suoraan tullut luokse, vaan meni taas jonnekin hajulle nuuhkimaan. Kytkin ja päästin vain irti liinasta, kun sai selvästi hajun piilosta.

Hajatelmia: Olisi pitänyt lopettaa siihen ekaan! Meinasin joo, mutta ajattelin, että kun tämä kerran on kivaa, niin miksei voisi ottaa vielä seuraavankin. Huoh. Hajut vetivät eikä Kero halunnut tulla luokse (aisti varmasti, etten ollut tyytyväinen).

Jatkossa: Muista lopettaa heti, kun koirallakin on vielä kivaa. Jos treenataan ilmaisuja (täsmäjuttuja), niin voisin ihan hyvin pitää kytkettynä ja päästää koiran menemään vasta, kun se selvästi saa hajun ja näin ainakin minimoida turhat hajuille jumitukset. Jos ehtii, alueella voisi käydä kiertämässä ennakkoon ja tehdä hajut tutuiksi (luopumisharjoituksia). Hajuista luopumisharjoituksia lisää. Iloisia luoksetuloja, kun koira luopuu hajuista.

24.4.2015 Pornainen

Teema / tavoite: Pari lyhyttä ilmaisua, peitteiset piilot (kuusen alla).

Toteutuminen: Ei paljoa etsimistä, kun tuuli hyvin suoraan. Ilmaisut ok. Ekalla nuuhki vähän aikaa mm, tolalla katsoi minuun ennen kuin lähti ilmaisemaan.

Hajatelmia: Ihan ok, peitteiset piilot menivät jees. Positiivista myös, ettei jäänyt tokalle piilolle nuuhkimaan.

Jatkossa: Lisää variointeja piiloihin.