Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

24.3.2018 Ja sitten Discon 22-viikkoisuus

Sunnuntai 18.3.

Discon puuhapäivä, sillä lähdimme liikenteeseen heti aamusta. Ensin mentiin Keron nw-treeneihin eli Disco sai viettää laatuaikaa autossa kongin kanssa. Sieltä sitten mentiin Koirapalvelu Virikkeen 10-vuotissynttäreille. Siellä Disco pääsi vähän temppuilemaan, mm. rullalaudalla taiteilemaan ja peruuttamaan kohteelle. Niin, ja valokuvausmallinakin pääsi olemaan. Kerokin kävi sitten piipahtamassa tiloissa tekemässä samat jutut sekä etsimässä yhden nw-hajun. Synttäreiltä menimme sitten Peten Koiratarvikkeeseen, mistä Discolle löytyi hieno treenipanta. Illemmalla olikin sitten vuorossa tutut Sporttis-treenit, missä häkkileikkiä päästiin viemään vähän pidemmälle. Nyt Disco malttoi olla häkissä aika kivasti sen aikaa, kun Keron kanssa tein ympyrätyöskentelyä (noh, kerran livisti perään, mutta vain kerran).

Discon puuhapäivä (18.3.2018)

Video – Treenikooste: 

Video – Seisomista:

Maanantai 19.3.

Kotitreenailussa mm. seisomistreeniä käsikosketuksen avulla ja sitten aloitimme myös esineen nostamisen harjoittelun.

Video – Esineen nostelua: 

Tiistai 20.3.

Jatkettiin eilisen teeman mukaisesti seisomista ja noudon alkeita.

Video – Esineen nostaminen ja antaminen: 

Video – seisomista käsikohteella:

Keskiviikko 21.3.

Pentukurssipäivä. Kurssilla tehtiin vierellä kulkemisharjoituksia ja myös pieniä paikallapysymisharjoituksia. Lisäksi tein Discon kanssa hieman esineen nostamistreeniä. Treenin jälkeen piipahdettiin tuttuun tapaan Murressa ruokaostoksilla ja samalla käytiin myös mittaamassa paino (14,0 kg).

Ai niin, tuholistalle sohvatuolin alustapeitteen repiminen.

21.3.2018 Päivän tuho

Torstai 22.3.

Kotitreenailua, mm. esineen nostamista ja sen antamista käteen.

Video – noudon alkeita:

Perjantai 23.3.

Noutotreenit edistyivät taas sillä, aamulla liitin vihjettä mukaan ja kokeilin pientä ketjutusta. Latenssia on vielä noutovihjeen osalta, mutta illalla meni jo varmemmin eli eiköhän se siitä nopeudu. Intoa päästä esineeseen käsiksi kyllä on, joten malttitreeniä luvassa. Pitoharkkoja tehdään sitten, kun hampaat ovat kunnolla vaihtuneet.

Video – (melkein) koko noutoketju:

Lauantai 24.3.

Aamulla käytiin taas leikkitunnilla, minkä jälkeen ulkoilemassa yhdessä Keron kanssa. Loppupäivä lepäilyä. Illala tosin käytiin Itä-Helsingissä pienellä metroseikkailulla. Kero otti kaiken lunkisti, mutta Discoa jänskätti ihan pikkuisen. Pitää siis käydä jatkossakin.

24.3.2018 Pojat ulkoilemassa
24.3.2018 Lepäilyä
24.3.2018 Metroasemalla
24.3.2018 Metrossa