Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

24.3.2010 Taajamatreeniä

Pitkästä aikaa mentiin taas vähän treenaamaan etsimistä. Kyllä kannatti, sillä molemmille pojille tuli kaikenlaista uutta vastaan, kun Klaukkalassa taajamassa treenattiin.

Viimalle oli ensin koulun pihapiirissä pyörätelineen katoksen reunalla istuva maalihenkilö. Tämä bongattiin ja haukuttiin hyvin. Sitten seuraava oli skeittirampin alla, ja tämä olikin Viimalle yllättävän hankala tarkennettava. Ramppeja oli kaksi, ja näiden välillä oli jonkin verran välimatkaa. Ilmeisesti haju sitten meni enemmän vasemmalle päin, ja Viima kierteli lähellä vasenta ramppia ja haukuskeli ja tuli hakemaan tukea/neuvoa. Kun lähetin koiran sitten toiselle rampille, niin sen altahan se kadonnut sitten löytyikin (en siis itse tiennyt, minkä rampin alla tms).

Tämän jälkeen jatkettiin sitten liinassa pyörätietä pitkin, ja kappas yhtäkkiä Viima bongasi esineen (pipo). Otti sen suuhunsa ja heitteli vähän ympäriinsä, ja alkoi sitten ilmaista. No, pitää ehkä vähän työstää tuota ilmaisua, mutta pääasia, että pipo löytyi ja siitä myös kerrottiin :) Jatkettiin sitten edelleen matkaa, ja risteyksen jälkeen Viima saikin hajun ja meni ilmaisemaan henkilöä tien vierustalla.

Koira oli kyllä tyytyväinen :) Ja mikä positiivista, Viima oli varsin rauhallisessa mielentilassa ennen treeniä ja sen jälkeen eikä haukkunut/piipannut juurikaan. Ainoastaan tuolla skeittialueella ei oikein tuntunut keskittyvän, ja haukuskeli ja juoksenteli. Ehkä siihen vaikutti, että siellä oli aika tuoreita jälkiä, kun siellä oli ollut juuri aiemmin nuorisoa.

Myrylle päätin ottaa sitten samat piilot (mutta ei esinettä). Ensimmäiset kaksi Myry sai mennä vapaana. Korkealla olevan Myry bongasi hyvin, taisi nousta jopa takajaloilleen ja sitten nappasi rullan suuhun ja toi minulle muutaman metrin päähän. Näyttö ok (en kytkenyt).

Sitten mentiin skeittialueelle. Myrykin työsti hajua vasemmalle rampille päin, mutta Viimaan verrattuna Myryn työskentely oli selvästi keskittyneempää, hallitumpaa ja parempaa. Myry teki nopeasti tarkennuksen, ja paikallisti, mistä haju oikeasti tulee ja syöksyi oikean puoleiselle rampille. Hanki ehti pettää koiran alla kerran, mutta siitä Myry ei välittänyt vaan jatkoi matkaansa piilolle. Samoin juuri rampin kohdalla pyörätiellä vastaan kävellyt ei haitannut Myryn työskentelyä lainkaan, vaan rullan hakeminen ja näyttö sujuivat mallikkaasti.

Tämän jälkeen jatkettiin pyörätietä pitkin kytkettynä. Myry ei ole aiemmin kytkettynä etsinyt, mutta eipä tässäkään tuntunut olevan ongelmaa. Hieman ehkä ihmetteli, että ollaanko tässä vielä töissä vai ei. Hieman ennen risteävää kohtaa tuli vastaan lenkkeilijä koiran kanssa, mutta ohitus sujui ok ja Myry jatkoi normaalisti hommaansa. Risteyksen kohdalla Myry saikin sitten hajun, ja irtosi hyvin maalihenkilön luokse ja toi rullan mallikkaasti. Myös näyttö ok. Ei siis mitään ongelmaa ilmaisussa, vaikka oltiin jo valmiiksi kytkettynä.

Nyt sitten pitäisi saada vähän pitempää treeniä Myrylle, jotta kannattaisi keväällä mennä loppukokeisiin. Ennen etsimistä otin Myrylle pätkän seuraamista ja lyhkäsen paikallaolon, kun kävin kättelemässä muita eikä näissä ollut mitään ongelmia.