Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

24.12.2013 Jouluaattoaamun treeniä

Piilossa.
Piilossa.

Pitäähän sitä myös jouluaattona treenata ;) Eli aamulla kipaisu minitreeneihin Juvanmalmille  (eri paikka kuin aiemmin) ja sitten Kerolle vähän ilmaisutreeniä kehiin.

Tarkoituksena oli vahvistaa entisestään ilmaisua uudessa ympäristössä hyvillä piiloilla, lisäksi myös seisovaa maalihenkilöä.

Ekalle toistolle Kero näki maalihenkilön lähtevän, ja kierrokset olivatkin aika korkealla. Mutta suoritus oli kuitenkin tosi hyvä, sillä etäisyyttä tulikin aika paljon ja Kerolle pitkä ilmaisu. Mutta hyvin kuitenkin ilmaistiin.

Seuraaville toistoille maalihenkilö siirtyi sillä välin, kun me Keron kanssa menimme vähän poispäin odottelemaan. Toisella toistolla maalihenkilö seisoi selin koiran tulosuuntaan, ja Kero oli vähän hypännyt vasten ja sitten hetken ihmetellyt maassa olevaa keppiä, mutta tullut ilmaisemaan. Ilmaisumatka edelleen varsin pitkä.

Kolmas toisto otettiin helpompi eli maalihenkilö oli nyt lähempänä, mutta edelleen seisovana. Tässä ei mitään ongelmia eli Kero ei koskenut maalihenkilöä. Neljännellä toistolla Kero sai sitten taas etsiä, mutta ihan kivasti teki kyllä duunia ja tässä tuntui myös vähän siltä, että tehtiin yhdessä duunia eli pääsin itsekin aika lähelle maalihenkilöä. Ilmaisu edelleen hyvää.

Tämän jälkeen Kero sai olla vapaana, mutta rulla edelleen kaulassa. Ideana oli kokeilla pilliluoksetuloa sopivassa kohdassa, mistä sitten ruokapalkkaus ja lähetys maalihenkilölle. Pilli toimi kyllä ihan kivasti (K taisi olla syömässä papanoita), mutta sen jälkeiselle lähetykselle lähti vähän hölmistyneenä, mutta eteni sitten kuitenkin eteenpäin ja etsi ja teki löydön, ilmaisu myös ok (tästä ei videota). Mutta tulipa kokeiltua.

Kaikin puolin olen tyytyväinen treeniin, ja saatiin hyvät ilmaisut. Erityisen iloinen olen noista pitkistä ilmaisuista, sillä parissa ensimmäisessä olin itsekin aika kaukana eli Kero joutui etsimään minut takaisin tullessaan ja selviytymään myös maaston esteistä. Ja mikä parasta, rullan asetukset tuntuivat nyt olevan hyvät ja toimivat :)

Seuraavia treenejä varten pitääkin sitten taas miettiä uusia kuvioita. Mitä haluan nyt erityisesti vahvistaa? Erilaisia piiloja vai vähän pientä etsimistä? Ohjaan liikkumisen variointia? Ja jossain vaiheessa pitäisi myös hankkia Kerolle ne etsintäliivitkin… ja kytkeä myös näytölle… Ja kaikkea muutakin kivaa pitäisi treenata, lista on ihan loputon :D

Tässä kuitenkin video neljästä ekasta toistosta:

httpv://youtu.be/YcecWrAiZiY