Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

23.9.2012 Sadetreeniä

Sopivaa sadepäivän hupia oli viettää aikaa metsässä koiratreenien merkeissä. Pojille nämä olivat lähinnä jonkinlaiset palauttavat ja helpot treenit. Sen suurempaa ajatusta näissä treeneissä ei oikein ollut (mitä nyt alkuun muille pieni hallittavuussessio).

Myrylle oli kolme tyyppiä yksitellen. Ensimmäinen oli edestakaisin liikkuva henkilö (uusi mm Myrylle), ja tämä sujui ihan hyvin. Toinen oli sateenvarjon kanssa puskassa istuva henkilö, ja tämäkin meni ihan ongelmitta. Kolmas olikin sitten makaava henkilö, ja tämäkin käytiin ilmaisemassa ihan normaaliin tapaan. Saatiin hyvät ilmaisut vähän erilaisilla maalihenkilöillä höystettyinä.

Viimalla oli sitten ”iloilmaisuja”-teemalla eli kaksi tyyppiä meni piiloon. Ensimmäinen oli rinteen alapuolella sateenvarjon alla oleva, ja tämä löydettiin ja ilmaistiin ongelmitta. Toiselle mentäessä Viima bongasi puuta vasten olevan makuualustan, jonka Viima esineilmaisi. Tästä sitten jatkettiin eteenpäin, ja hetken päästä Viima sitten kirmasi muutaman metrin päässä olevan naamioverkkoon kääriytyneen maalihenkilön luokse haukkumaan ja heiluttelemaan häntää. Naamioverkko on kyllä todella kätevä, sillä sitä ei ohjaajakaan tuolla maastossa juurikaan huomaa.

Koska meillä on nyt vähän hukassa se, mitä kannattaisi treenata, pidämme todennäköisesti vähän mietintä/suunnittelutaukoa. Agilityvuorot alkavat jo ensi viikolla eli ensi viikolle ei välttämättä etsimisjuttuja juurikaan tule. Sen verran olen kuitenkin miettinyt, että kerran kuukaudessa Myrylle on etsintätreeni, jossa yksi suunnittelee treenin ja piiloutuu ja yksi lähtee mukaan kartturoimaan. Tämän lisäksi ohjelmistoon kuuluvat myös hälytreenit, mutta niiden varaan en kuitenkaan laske. Lisäksi mukaan pitää saada myös lyhyitä, helppoja ja vaihtelevia treenejä, joissa treenataan jotain uutta tai kerrataan esimerkiksi erilaisia maalihenkilöitä, ympäristöjä, häiriöitä, esineitä tms. Jälkipuoltakin (jäljennostot) voisi varmaan myös kertailla, jos vain saisi siihen jotain mieltä.