Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

23.9.2009 Eka valmennusryhmän treeni

Ilmoittauduin Myryn kanssa Agility Akatemian järjestämälle seitsemän kerran valmennusryhmäkurssille. Meidän ryhmässä on yhteensä viisi koiraa ja treeniaikaa on varattuna 1h 15min.

Ekalla kerralla meitä Myryn lisäksi vain yksi koira, joten kentällä saatiin viettää pitkä tovi. Paljon tuli sähellettyä radan eri vaiheissa, mutta niitä saatiin hiottua sen verran kuntoon, että päästiin suorittamaan rata vielä onnistuneesti kokonaisuudessaan.

Tässä vielä muutamat hiontaa vaatineet kohdat radalla:

  • Esteet 4-5 eli hypyltä putkeen vienti: tässä oli pari vaihtoehtoa eli joko lähetän putkelle ja menen itse a-esteen vasemmalta puolelta, mutta tässä sain Myryn kääntymään putkelta takaisin perääni. Parempi vaihtoehto oli persjättö putkella. Tämä oli itselleni eka kerta, kun moista tein, mutta se näytti kuitenkin sujuvan lopulta ihan kivasti. Eli ohjaus oikealla kädellä hypyltä, sitten käden vaihto ja itse koiran edestä ennen putken suuta ja koira putkeen.
  • Esteet 5-6 eli putkelta hypylle. Tässä toimivin ratkaisu oli se, että itse en edennyt liian kauaksi lähelle 6. estettä ja koko ajan pieni liike itsellä.
  • Esteet 10-11 eli pituudelta putkelle. Ennakoiva käännös pituudelta ja ohjaus putkelle. Ja koiraa ei tarvitse viedä sinne putken suulle asti, vaan lähetetään sinne ja itse liikutaan nopeasti seuraavalle esteelle, poistulopäähän ei jäädä koiraa odottamaan.
  • Esteet 12-14. Putkelta vauhdikkaasti esteen 12 ohi valssaamaan.
  • Este 15, valssi.
  • Este 18, vauhti ja sopiva hidastus ennen hyppyä, koska käännös takaisin.

Muistinvarainen piirros radasta.