Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

23.6.2013 CU-treeniä ja yhteislenkkeilyä

Nyt olisi treeneihin lähdön aika!

Sunnuntai-illan ratoksi järkättiin minitreenit CU-treenien merkeissä (ks. Control Unleashed) eli sovittiin sopiva paikka etukäteen, samoin vähän treenijärjestelyitä ja mitä kukin tekisi. Ensin treeniparina olivat Kero ja göötti-Papu, sitten sen jälkeen Kero sai kaveriksi borderterrieri-Papun. Ideana oli tehdä sellaista sopivaa treeniä, että kukin koira pystyisi keskittymään ja tarjoamaan haluttua käytöstä.

Aloitettiin mattoharjoituksella. Eli Keron kanssa tehtiin sitä, että mentiin matolle vihjeestä, palkkailtiin, sitten vapautus ja taas uudestaan matolle. Saatiin tosi paljon hyviä toistoja. Ja jos Kero sattui vilkuilemaan toisen koiran suuntaan (hyvä!), niin siitä myös palkkausta (= katso koiraa -harjoitus).

Mattoilun jälkeen tehtiin me vuorostamme liikuimme sovitulla alueella. Kerolla pysyi tosi hyvin kontakti. Sama meininki jatkui, kun muokattiin harjoitusta niin, että molemmat koirat olivat samansuuntaisesti liikkeessä. Välillä tuli joitain vilkuiluja, mikä oli vain hyvä juttu. Muokattiin tästäkin vähän treeniä eli mentiin sitten vuoroin peräkkäin, mutta eipä tämäkään Keron kontaktiin häiritsevästi vaikuttanut.

Toisen Papun kanssa tehtiin vähän samoja juttuja eli ensin me liikuttiin lähistöllä, ja sitten tehtiin vielä yhteisliikkumista samaan suuntaan. Joitain vilkuiluja tuli, mutta 90% Kero tarjosi automaattisesti kontaktia meikäläiseen. On se vain aikamoinen työmoodinsa säilyttävä koira :)

Seuraavia kertoja ajatellen pitää miettiä sopivia harjoituksia, joissa voisi treenata tuota katso koiraa -harjoitusta. Liikkeessä Kero pitää hyvin kontaktia, mutta liikkumattomana tuo voisi onnistua ihan hyvinkin, jos vähennetään näköesteitä/etäisyyttä.

Treenin päätteeksi menimme läheiselle pellolle vähän juoksuttamaan koiria. Göötti-Papu olikin Kerolle jo ennestään tuttu leikkikaveri, mutta toinen Papu ei. Mutta ihan kivasti yhteiselo kolmen koiran kesken sujui. Enemmän Keroa tietysti kiinnosti tutumpi Papu ja sen kanssa uskalsikin vähän telmiä jne. Lenkin loppupuolella borderi-Papu intoutui vähän juoksuttamaan Kero ja sen päätteeksi vähän leikkimäänkin, joten kaikille kolmelle saatiin sopivasti leikkihetkiä keskenään :)

img_2887
Juoksemisen riemua!
img_2882
Keron tuttavallinen ote.
img_2910
Yhteispotretti