Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

23.4.2013 Tiistain rally-tokoilut

Tiistain ohjelmistossa oli tuttuun tapaan rally-tokoilut. Ja oltiinko me viikon aikana treenattu rally-tokon kotitehtäviä (perusasentoa, peruuttamista)? No, mehän olemme harjoitelleet viikon aikana jotain ihan muuta, mm. käyty raunioilla, agissa 2x, etsimässä 2x ja siinä sivussa harjoiteltu ympyrätyöskentelyä, istumista vihjeestä, ilmaisun osakäytösten pohjataitoja (alusta, esineen pitoharjoitukset) jne. Tai kyllähän me maanantaina alustavasti perusasentoharjoitusta tehtiin, kun sheippasin Keron asettamaan etutassut korokkeelle. Nyt pitäisi miettiä vähän suunnitelmaa sille, miten saan Keron pyörimään niin, että etutassut ovat korokkeella ja takatassut tepastelevat ympäri koroketta. Ja ai niin, se peruuttaminen…

Treeneissä paikalla oli yhteensä neljä koiraa, ja treenit aloitimme yhteisellä kontakti/liikkumisharjoituksella. Vähän myös istumista vihjeestä tuli tehtyä. Tämä alustus meni ihan ok, vaikkakin toiset koirat vielä kiinnostivatkin Keroa paikka paikoin.

Toisena tehtävänä olikin radan tekemistä. Me tehtiin alkuun vähän sovellettuna eli lähtö -> käännös oikealle -> 270-asteen käännös vasemmalle -> maali. Meni aika kivuttomasti, joten lisättiin vaatimustasoa eli seuraava pätkä olikin lähtö -> 360-astetta oikealle -> 360-astetta vasemmalle -> käännös oikealle -> 270-asteen käännös vasemmalle -> maali. Tämäkin meni ihan kivasti. Kero kulkee aika tiiviisti vierellä ja säilyttää paikkansa eivätkä nuo käännökset tuota kummempia haasteita.

Kolmantena harjoiteltiin seisomista. Nyt sain Keron pysymään seisaaltaan (helposti tarjoaa maahanmenoa). Palkkion paikkaan vielä kiinnitettävä huomiota (alemmas).

Tähän väliin oli pieni jaloittelutauko ulkona, minkä jälkeen jatkettiin radan parissa. Tehtiin pari kertaa seuraava pätkä: lähtö -> eteen istuminen -> eteen istuminen -> käännös oikealle -> 270-asteen käännös vasemmalle -> maali. Ja taas Kero oli mallioppilas :) Jopa eteen istumisetkin menivät ongelmitta. Toki minulla oli siinä oma liike apuna, kun ei olla erikseen opetettu vielä tätä juttua, mutta Kero kääntyi hyvin naama minuun päin, kun peruutin pari askelta ja vihjeestä istuutui. Ja siitä vierelläkulkemisen jatkuminen sujui ongelmitta. Käännökset menivät myös ok. Hieman oli väsymistä jo havaittavissa, mutta hyvin kuitenkin meni :)

Ihan loppuun tehtiin vielä seisomista. Nyt Kero pysyi jo tosi hyvin aloillaan. Taukokäytöskin oli varsin kivaa. Olisikohan alustatreeneillä ollut vaikutusta? Nimittäin tein välillä niin, että vapautin Keron omalta pyyhkeeltään ja se hakeutui sitten makaamaan sen päälle uudestaan, ja taas vapautus jne. Hyvä treenitunti siis :)

Tunnin jälkeen mentiin taas Petikkoon. Ensin tehtiin ympyrätyöskentelyä lelupalkalla. Aika siistiä, kun Kero laukkaa siinä vierellä ja hakeutuu hyvin oikeaan paikkaan. Lisäksi molemmat suunnat sujuvat :) Lisäksi tehtiin vielä jokunen lähtöharjoitus sekä sitten vielä loppuun iltaruokapurkeille lisää lähtöharjoituksia. Näissä tarkoituksena saada vähän etäisyyttä/kestoa ennen vapautusta. Treenailun jälkeen käytiin vielä metsässä käpsimässä. Paluumatkalla Kero näki ison mörön, nimittäin tienreunassa nökötti todella epäilyttävä lumikikkare. Hohhoijakkaa sitä nuoren koiran epäluuloisuutta…