Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

23.11.2013 Treenikatselmointia

Lauantaina meillä oli UPK:n ilmaisuryhmän katselmointitreenit, jotka aloitimme hallittavuusosiolla. Siinä käytiin läpi muutamia perusliikkeitä, kuten seuraamista, luoksetuloa (sellaisenaan ja häiriössä), luoksepäästävyyttä ja odottamista.

Keron kanssa tehtiin meidän miniporukan vikana koirana, eikä Kerolla tuota odottamispätkää ollut. Mutta noin muuten meni kivasti, virtaa löytyi ja jonkin verran malttiakin. Häiriöluoksetuloa pitää työstää, sillä Kero meni luvan saatuaan tyyppien luokse, muttei kuitenkaan heti luoksetulovihjeeseen reagoinut.

Ilmaisut tehtiin metsän puolella siten, että mm:t menivät yksitellen piiloihin. Piilot tosin olivat näkyviä, koska pääpaino harjoituksessa oli omalla toiminnallani (liikkuminen koko ajan, näytölle päästämisajan variointi). Tämä tietty vaikutti sitten siihen, että Kerolla tuli pientä ääntelyä, kun näki tyyppien liikkuvan piiloihin.

Eka mm oli puskassa, ok. Toinen kalliolla, ok. Kolmas kiven päällä, ok (paitsi K oli ennen rullan ottamista tehnyt tuttavuutta mm:n kanssa). Neljäs myös kiven päällä, ok. Viides oli kallion laidalla oleva maalihenkilö, jonka luona Kero ei koskenut kuppiin eli siitä tuli uusinta. Kuudes oli kalliolla makaava, jota Kero kiersi kovasti ennen kuin koski kuppiin ja toi rullan. Kero myös livahti näytölle ilman lupaa, eli sai sitten uusia. Seitsemäs otettiin myös selällään makaava, jota Kero kävi pussailemassa, lähti rullan kanssa koskematta kuppiin, mutta unohtui matkan varrella olleelle lätäkölle juomaan, minkä jälkeen palasi takaisin maalihenkilölle, koski kuppiin ja tuli rullan kanssa takaisin.

Keron ilmaisutreenit videoituna (videon pituus reilut 4min):

httpv://youtu.be/uh8nLNCm25M