Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

22.9.2012 Pelastuskoiran työura päätökseen

Pidettiin tänään Nurmijärvellä tutuissa treenimaastoissa Viiman eläköitymistreenit. Näissä maastoissa Viiman kanssa on treenailtu paljon, ja näissä maastoissa myös UPK:n porukoihin vuosia sitten tutustuimme eli tämä oli varsin hyvä paikka pitää myös nämä treenit. Päätös Viiman eläköitymisestä oli muhinut päässäni keväästä alkaen. Välillä mielessä oli, että josko sittenkin vielä yritettäisiin, mutta järki voitti, kun pääsi näkemään nuorempien koirien työskentelyä ja pääsi siten suhteuttamaan sen siihen, miten Viima nykyään työskentelee. Siihen päälle vielä Viiman heikentenyt takapää, sumentumassa olevat silmät ja tietysti ikä. Päätös oli lopulta selvä ja erittäin haikea, mutta mielestäni myös oikea. Nyt Viiman ura hälykoirana on taaksejäänyttä, mutta jatkamme kuitenkin treenailua harrastusmielessä.

Hiekkakuoppa
Kahvittelupaikka

 

 

 

 

 

 

 

Treenit aloitimme kahvitteluhetkellä, ja sitten porukka meni Viimalle hiekkakuoppaan piiloon. Neljä tyyppiä oli etsittävänä. Ensimmäiselle, kuopan keskellä olevalle, lähdettiin täysillä, ja se löydettiin heti. Toiselle, kuopan reunalla olevaan kuusikkoon, jatkettiin myös täysillä. Tämän jälkeen vauhti selvästi hiipui ja saatiin kiertää hiekkakuoppaa aika tovi ennen kuin kolmas tyyppi löydettiin rinteen alaosasta. Tämän jälkeen tehtiin vielä lisää töitä, ja Viima kävi kiipeämässä rinteen ylös jonkun jäniksen jäljen perässäkin (tuli kuitenkin heti takaisin) ennen kuin nappasi oikean hajun, ja kiipesi edelleen rinnettä ylös kuusikkoon, missä neljäs maalihenkilö oleskeli. Olipa treeni! :)

Tässä videokooste (kiitos Ari, kun kännykälläni jaksoit kuvata koko session) Viiman treenistä.

httpv://www.youtube.com/watch?v=g9WObTEinjE

Myrylle oli kolme tyyppiä samaisessa hiekkakuopassa. Olipa hassua, kun Myryllä oli vauhtia ihan älyttömästi! Ensimmäistä se työsti hiekkakuopan reunoilla, kunnes sai pinkaisi alueen toiseen päähän piilolle. Toinen löytyi sitten rinteestä kuusikosta samoilta seuduilta, kun oli Viimallekin ollut. Kolmatta saatiin vähän etsiä, kunnes löytyi hiekkakasojen keskeltä. Hyvä treeni Myryllekin :)

Kuvia treeneistä

Kiitoksia kameraani kantaneille Jarkolle Viiman kuvista ja Arille Myryn kuvista! :)