Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

22.6.2010 Häkkileikki

Tehtiin tänään häkkileikkiä siten, että toinen koira oli myös kärkkymässä häkkiin menoa (= kilpailutilanne, en jaksanut mennä tekemään erikseen muualle). Niinpä päädyin sitten tekemään molemmille samantapaisen yhtäaikaisen treenin eli treeni meni jotensakin näin: V meni häkkiin -> maahan -> namia -> ”saa tulla” -> namin heitto kauemmaksi -> V meni namille -> M:n pannasta irti -> M häkkiin makaamaan -> namia -> samalla V:n pannasta kiinni -> ”saa tulla” -> namin heitto -> M namin perään -> V:n pannasta irti jne.

Hiemanko oli pojilla aina kiire päästä takaisin sinne häkkiin. Ei ehkä ihan ideaalein harjoittelutilanne, kun pannasta pitoon tuli kestoa sen aikaa, kun toinen oli siellä häkissä. Ei kuitenkaan näyttänyt olevan liian pitkä aika eli Viimakin malttoi odottaa rauhallisena, mutta valmiina heti menemään (pieni paine) häkin vapautuessa.

Aluksi V ei meinannut tulla häkistä pois, mutta suostui sieltä sitten, kun lisäsin tuon namin heiton. Sen seurauksena V varasti pari kertaa, kun heilautin kättä enkä antanutkaan lupaa. Tässä vaiheessa tilanne pysähtyi ja V keksi aika nopsaan, että häkissä pysyminen lupaa odottaen on se juttu. Näitä häiriöitä pitää harjoitella (tosin hyvin V pysyi häkissä ovi auki, kun kävin toiselle koiralle hakemassa pannan).