Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

22.4.2018 Disco ja 26. viikko

Sunnuntai 15.4.

Discon puolivuotispäivä :) Oltiin vielä mökillä, ja koska siellä oli jo piha sulanut, niin laitoin Discolle ekaa kertaa hyppyesteen tarjolle (pelkät siivekkeet). Tehtiin muutama toisto siivekkeiden läpi menemistä sheippaillen ja tosi nopsaan Disco alkoikin tarjota oikeata toimintaa. Ja kun nyt puoli vuotta tuli täyteen, niin se on aika hyvä hetki aloittaa hyppytekniikkaharjoitukset. Kertasin Susan Salon kirjasta pentujen hyppytekniikkatreeniopastuksen, ja sen pohjalta tehtiin sitten set point -harjoitus neljällä toistolla. Koska emme käytä vielä rimoja, niin tilalla oli ponnarit.

Discon hyppytekniikkasuunnitelma

Ja olipa hienoa huomata, että perusharjoitukset ihan vain vapautusvihjeen opettamisesta lelulle säntäämiseen tuottavat hienosti tulosta lähtökäyttäytymisen muodossa. Disco istua napotti hienosti ja odotti lupaa, vaikka itse olinkin lelun vieressä ja vapautin vasta, kun Disco katsoi leluun eikä minuun (kesti muuten aika pitkään, sitä pitää siis harjoitella vielä lisää).

Illalla käytiin vielä Sporttiksella treenimässä. Maltoin tehdä Discolle vain kolme pientä treeniä, koska oletukseni oli, että pentu on varmasti viikonlopun mökkeilystä tosi väsynyt. Suunnitelma toimi ja ne kolme treeniä, mitkä tehtiin menivät tosi tosi hyvin! Harjoitukset olivat häkkileikkiä (drive in/out), tötterön kiertämistä (ekaa kertaa muualla kuin kotona) ja lelulle säntäämistä lentävillä ja lähetyksillä.

Video – Discon ensimmäinen hyppytekniikkatreeni:

Video – tötterön kiertämistä:

Video – Drive to toy (nopeutettuna):

Maanantai 16.4.

Kotipuuhastelun päivä eli treenattiin kehonhallintaa (aamulla backend wobble + takajalkojen pyörittämistä tasapainotyynyllä ja illalla 1-2 puolipallolla etutassuilla taiteilemista) sekä käytiin pitkästä aikaa myös ihan kaksistaan ulkoilemassa eli harjoiteltiin nätisti hihnassa kulkemista ja sitten tietty leikittiin siihen päälle.

Tiistai 17.4.

Toinen ei- -mitään-erikoista -päivä tai käytiinhän me illalla Peten Koiratarvikkeessa vähän shoppailemassa. Sen päätteeksi käytiin vähän lähistöllä ulkoilemassa (Kero mukana) ja ihmettelemässä lokkeja ja variksia. Keksinpä muuten, että jos palkkaan Discon jätä-vihjeestä lelulla, niin seuraavilla toistoilla reagoi nopeammin :) Disco oli erittäin kiinnostunut linnuista nääs.

Discon paino 15,2 kg ja korkeus jotain 50 cm luokkaa.

Disco 6kk ja Disco 8vkoa

Keskiviikko 18.4.

Tokon alkeiskurssin treenit, missä aiheina olivat hyppy ja luoksetulo. Treenit sujuivat oikein kivasti, ja Discolla oli hyvä into ja fokus tehdä hommia. Hypyn osalta tehtiin ihan vain siivekkeiden välistä menemistä ees taas. Kokeiltiin hyödyntää myös kosketuskeppiä. Luoksetulon osalta tehtiin niin, että jätin Discon istumaan ja kutsuin luokse ja palkkasin hurjalla leikkimisellä :D Tehtiin myös niin, että kouluttaja piti Discosta kiinni, kunnes kutsui koiraa. Ei siis vielä mitään semmoisia hienoja tokon luoksetuloja :) 

Treenien jälkeen käytiin taas tuttuun tapaan Myllykoskella ulkoilemassa.

Torstai 19.4.

Lepopäivä eli on vain treenattu kotosalla. Teemana on ollut vaaputtimessa olevaan kosketuskeppiin koskeminen. Ai niin, kaivoin kaapista esille puisen noutokapulan ja mini-metallikapulan. Tehtiin vähän nostotreeniä ja sitten videointia varten otin koko ketjun molemmilla kapuloilla. Hyvin meni :) 

Video – noutokapuloiden noutamista:

Perjantai 20.4.

Aika hiljainen päivä, koska itselläni oli työpäivän lisäksi iltamenoja.

Lauantai 21.4.

Disco oli mukana Keron nose work -kisoissa Askolassa. Hienosti napero jaksoi odotella autossa, ja välillä käytiin happihyppelyillä kaksistaan tai kolmistaan.

Turistina nose work -kisoissa
Disco poseeraa
Molemmat pojat