Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

22.3.2015 Viikon 12 pekotreenailut

17.3.2015 Tiistaitreenit (Teknobulevardi, Vantaa)

Tiistain treeneissä tehtiin Kerolle peitettyjä maalihenkilöitä. Pimentyvässä illassa nämä olivatkin yllättävän vaikeita eli jokainen kolmesta maalihenkilöistä sai pöhkimistä, myös vika, joka oli Kerolle kuitenkin varsin tuttu. Kahden ekan maalihenkilön kasvot olivat melkein peitettynä, olisiko tämä vaikuttanut? Vikalla oli kasvot näkyvissä, mutta piilo oli kaatuneen puunrungon toisella puolella.

Pöhkimisestä huolimatta Kero uskalsi lopulta ilmaista tyypit, mutta vaati siihen kannustusta (= menin itse lähemmäksi). Otetaan opiksi, ja helpotetaan seuraavalla kerralla.

19.3.2015 Ilmaisut (Sporttis, Espoo)

Agilitytreenien ja autossa odottelun (järkkäsin siihen perään pari etsintätreeniä) Kero pääsi tekemään pari ilmaisua Sporttiksen vieressä olevien varastorakennusten liepeille. Mentiin kytkettynä, ja teemana olivat peitetyt maalihenkilöt, mutta siten, että kasvot olivat selvästi näkyvissä. Näissä ei mitään ongelmaa. Eka maalihenkilö oli tuttu, ja se ilmaistiin heti. Tokaa piti vähän nuuhkia pitempään ennen kuin malttoi ilmaista.

20.3.2015 Rakennusetsintä (Malmi, Helsinki)

Perjantai-iltana pääsimme treenaamaan purettavassa omakotitalossa. Talosta oli jo ikkunat poistettu, ja siellä oli paljon pölyä, mutta muuten se oli periaatteessa jo tyhjätty. Onneksi treeniporukalla oli kivasti rekvisiittaa mukana, joten saimme tehtyä kivoja piiloja rakennuksen sisälle.

Kerolle otin kaksi maalihenkilöä, joista yksi oli alhaalla ja toinen ylhäällä. Alussa Kerolla oli sen verran vauhtia, että painalsi ekasta piilosta ohi ja kiersi koko alakerran ennen kuin palasi tähän huoneeseen. Teki sitten lopulta löydön nurkasta irto-oven takaa. Ilmaisu ok. Sitten kivuttiin yläkertaan, missä Kero kävi tsekkaamassa paikat ja löysin pahvilevyn takaa tyypin. Kero tuli piilolta pois ilman rullaa, pysähtyi, kääntyi takaisin piilolle, tuli taas takaisin ilman rullaa, pysähtyi, kääntyi takaisin piilolle, tuli takaisin ja nappasi rullan. Hassua.

Myrykin pääsi myös treenaamaan, mutta sille kaksi maalihenkilöä olivat alakerrassa. Itse asiassa molemmat olivat jopa samassa huoneessa. Ja aika hyvin kyllä näki, että kokenut koira teki hommia. Myry aloitti duunin turhia vouhkaamatta, ja löysi ekan varsin pian nurkasta irto-oven tms takaa (olikohan tämä sama piilo kuin Kerollakin oli ollut?). Tämän jälkeen Myry jatkoi eteenpäin, mutta palasi pian takaisin samaan huoneeseen ja alkoi tarkentaa. Oli ihan selvää, että jotain hajua on ja niin vain Myry sitten tarkensi samassa huoneessa vastakkaisessa nurkassa olevaan piiloon pahvilevyn taakse. Vau. Kylläpä oli polleata koiraa :)

Treenin jälkeen käytiin sitten syömässä vähän grillimakkaraa ja purkamassa treeniä. Sitten ulkoilutin vielä koiria, ja Kero löysi kadulle tippuneen kuntosalikortin. Ja kortille löytyi vieläpä omistaja. Jotain hyötyä siis esineiden etsimisestä :)

Pimeä yläkerta
Pimeä yläkerta