Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

22.1.2011 Viiman ohjaustreenit

Viiman ohjaustreeneissä harjoiteltiin edellisiltä kerroilta tuttuja asioita. Treeni kokonaisuudessaan sujui oikein kivasti. Viima oli innokas tekemään juttuja, ja tällä kerralla vahvisteina olleet koiranmakkara/veriletut sekä leluhiiri toimivat oikein hyvin.

Harjoittelimme seuraavia asioita:

  • Linjan hakeminen: Apuohjaaja tiputti lelun esteen toiselle puolelle. Palkkaus, kun koira katsoi eteenpäin ja vapautus myös siitä. Tehtiin yhteensä neljä toistoa (kaksi koira vasemmalla ja kaksi koira oikealla). Lisättiin myös hieman sivuttaisetäisyyttä. Koira oikealla puolella on vielä hankala eli pitää harjoitella asettaminen oikeaan asentoon kuntoon, ettei tässä harjoituksessa vahvistetiheys ehdi katketa.
  • Valssi: Ensin tehtiin molemmille puolille ilman häiriötä ja sitten myös häiriön (ei niin kiinnostava lelu) kanssa. Nämä sujuivat oikein hyvin. Viima reagoi vapautukseen heti ja piti myös asentonsa (kävin välillä palkkailemassa).
  • Kutsumisharjoitus: Etäisyys esteeseen oli tällä kerralla suurempi ja tehtiin myös vähän vaikeampia kulmia. Välillä kävin myös palkkailemassa koiraa, kun pysyi asennossa. Koiralla ja ohjaajalla siis rintamasuunta pysyivät samana. Tässäkin harjoituksessa voi vaikeuttaa seuraavaksi ottamalla etäisyyttä mukaan (sivuttaisetäisyys koirasta siis).