Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

21.5.2008 Agitreeneissä

Ertin agilitytreeneissä.
Myry oli kyllä liian hulvattomalla tuulella, että se teki molemmilla treeniradoilla ihan omiaan. Etenkin toisella radalla se lähti jo suorittamaan rataa ennen aikojaan useammankin kerran (ja teki jopa oikeaa rataa… rengas ja käännös putkelle). Ilmeisesti koiralla oli liian kivaa, mutta saatiin kuitenkin tehtyä hallitusti asioita ;) Jatkossa luvassa ainakin paikallaolotreeniä estehäiriössä ;)

Ekalla radalla ongelmallisin kohta oli 7. hyppy. Myry meni helposti useammankin kerran putkeen tai A:lle. Syykin tähän selvisi, sillä käänsin vartaloni liian nopeasti kohti näitä esteitä, jolloin Myry senkin perusteella lähti suorittamaan näitä esteitä. Kun vein 6. hypyltä selkeän kaarroksen ohi 7. hypystä ja käänsin siitä sitten esteelle, niin sain Myryn hyppäämään halutun esteen. Treenien päätteeksi tein vielä radan uudestaan ja nyt koko rata meni ihan mukavasti läpi.

Toisella radalla alku oli hankala, kun Myry karkasi renkaalle ja siitä sitten putkeen useamman kerran. Kun matkaan lopulta päästiin, niin ongelmia ilmaantui 7. hypyssä, joka lopulta onnistui, kun käännettyä itseäni riittävästi ja siten ohjattua koiran kiertämään esteen. Seuraava ongelma tulikin sitten vastaan 13. esteellä eli putkelle lähettäminen. Se tuntui olevan hankalaa muillekin koirille. Ohjaus tapahtui koiran oikealta puolelta ja Myry valitsi mieluummin puomin. Tuossa kohdassa piti olla tarkkana, ettei itse mene liian nopeasti eteenpäin ja vastakäsi putkelle auttoi myös.