Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

21.8.2014 Oikeita kepukoita sekä vähän ohjaustakin

Aloitettiin omatoimipuolella, missä vihdoin ja viimein kokeiltiin Keron kanssa, miten ihan oikeat kepit sujuisivat (6 keppiä). Ja sujuivathan ne. Kolmen jakson aikana kepukoita tehtiin, ja meni päällisin puolin ihan kivasti. Välillä tuli virheitä (meni väärään väliin tai jätti välejä tekemättä), mutta tuli myös oikeitakin suorituksia ja ihan itse Kero meni eteenpäin. Hienoa :)

Keppitreeniä oikeilla kepeillä:
httpv://youtu.be/X3kZYWTqzcA

Ohjatulla puolella tehtiin pientä rataa, josta oli sekä helpompi että vaikeampi osuus. Helpommassa tehtiin vain yksi valssi (muuri+hyppy), minkä jälkeen paineltiin putken kautta alkuun. Vaikeammassa osuudessa piti putken jälkeen jarruttaa ja suorittaa vielä hyppyjä ennen putkiloppusuoraa.

Ratapiirros
Ratapiirros

Ekalla toistolla meni oikeastaan aika kivasti, tosin olin muuri+hyppy-kohdassa liian ajoissa valssini kanssa. Tokan putken jälkeen lopussa Kero sitten kirmasi lähtöpaikkaan hihnan luokse, on siis harjoiteltava sitäkin puolta, ettei lelulle tms juosta, milloin huvittaa.

Kun kokeilin tuota vaikeampaa versiota, niin kävi niin, että Kero painalsi suoraan sinne edessä olevaan putkeen. Huomioitava tarkemmin siis tuo jarruttaminen.

Lisäksi haastavaa radassa oli yllättäen muurille irtoaminen. Parissa ekassa toistossa se meni ihan ok, mutta sitten Kero alkoi oikoa eli ei mennytkään muurille, vaan mieluummin olisi mennyt suoraan hypylle. Niinpä pari vikaa toistoa tuli tehtyä ihan vain suoraa, jossa muuri mukana.

Ratatreeniä:
httpv://youtu.be/vteN8nMfjrc

Ohjauksen suhteen tuli jälkeen päin mietittyä, miten se GD-järjestelmää noudattaen tulisi tehdä etenkin tuossa vaikeammassa versiossa tuo putken jälkeinen jarrutus. Alkujaan tuossa olisi ollut hyppyeste välissä, mutta meidän treenissä se siirrettiin siitä pois edestä. Mutta GD-järjestelmä ei tuo leijeröintiä, koska se on serpentiinin sijoittumisvihjettä vastaan. Mutta toisaalta… miten ohjaaja ehtii jarruttaa ja ohjata seuraavat esteet… kas siinäpä pulma.

Toinen juttu, mikä jälkikäteen tuli huomattua, oli muurin jälkeinen valssaus. Se olisi kenties pitänyt tehdä ns. boksin ulkopuolella. On tämä hieman haastavaa muistaa näitä sääntöjä käytännön tasolla :)