Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

21.6.2011 Viiman treenit

Tämän treenikerran sisältöä:

1. Pussi

Suunnitelma:

  • Viimeksi tehtiin vain suoraan, joten aloitetaan siitä
  • Lentävät lähdöt, irtoamisetäisyyden kasvattaminen 2m -> 5m
  • Lentävä namipalkka, kun koira tulee pussista
  • Kulmat: 2xklo 6, 5, 7 (toistoja yht. 4)
  • Kaksi sessiota, jos aikaa

Toteutus: Eka sarja neljä toistoa (2/puoli). Alkuun meni vähän hitaasti ja koiran vasemmalta puolelta vieläkin hitaammin, oliko siinä sitten tilaa liian vähän kääntyä tms. Ekassa sarjassa palkkasin namilla kädestä. Toinen sarja tehtiin isomman tauon jälkeen, myös neljä toistoa, nyt meni jo paremmin, hakee ja irtoaa innokkaasti pussiin, palkkana lentävä nami.

2. Neljän hypyn ympyrä

Suunnitelma:

  • Tavoitteena kasvattaa ohjaajan sivuttaisetäisyyttä
  • Toisto/puoli -> pieni tauko ennen kriteerin (siv. etäisyyden) kasvattamista, isompi tauko puolivälissä
  • Etäisyydet: a) 0,5m -> b) 1m -> c) n. 1,3m -> d) 1,5m
  • Lentävä lelupalkka, mahdollisesti avustaja

Toteutus: Hyppyjen välinen etäisyys sivuttain 5m. Ensin pienemmällä sivuttaisetäisyydellä molempiin suuntiin, pieni tauko, sitten sivuttaisetäisyyden kasvattaminen metriin ja yksi toisto molempiin suuntiin. Avustaja heitti lelun kierroksen päätteeksi. Ihan ekalla toistolla vilkaisi jokaisessa välissä, mutta vikoissa meni jo paremmin. Sitten isompi tauko, minkä jälkeen 2+2 toistoa sivuttaisetäisyyttä kasvattaen. Ihan vikalla toistolla Viima meni pari ekaa hyppyä aika hitaasti, mutta kiihdytti pari vikaa, kun oli lelupalkka luvassa. Ohjaajan paikka ainakin noissa ihan vikoissa oli jo aika lailla keskellä enkä hirveästi muuta tehnyt kuin käänsin rintamasuuntaa sitä mukaa, kun koira eteni.

Jatkossa pitää varioida palkan paikkaa. Ja voisin myös harkita itse lelun heittämistä. Nyt tuli kisattua koiran kanssa, kumpi ehtii lelulle ensin.

3. Kontaktiesteiden loppukäytös

Suunnitelma: Muoviläpyskään koskeminen, kun kohde on kädessä. Käsikosketuksessa on kestoa, joten uskoisin koiran varsin nopeasti koskevan myös kädessä olevan muoviläpyskään. Pitää katsoa, tarjoaako Viima mieluummin toistuvia kosketuksia vai pitkäkestoista kosketusta, sen mukaan jatkosuunnitelmat.

Toteutus: Tehtiin omassa loossissa kaksi treenisessiota, molemmilla kerroilla 4×4 toistoa. Viima koski hyvin kuonollaan muovikohteeseen, kun se oli mulla kädessä ja lopulta käsi maata vasten. Kokeilin myös pelkkää kohdetta, mutta huomasin, että olin liian hidas merkkaamaan oikeaa suoritusta, kun Viima yritti ottaa kohteen suuhun jossain välissä.