Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

21.4.2012 Ohjaustreeniä

Pitkästä aikaa oltiin ohjatuissa treeneissä. Teki ihan hyvää :) Tehtiin treenitunnus 29:n harjoituksia eli kohtikäännöksiä. Viima ei ollut oikein vireessä (tehtiin sitten kuitenkin omassa loossissa mm. käsikosketuksia ja paikallamakuuta), joten tein sitten Myryn kanssa kolme periodia.

Tehtiin pätkää, jossa tarkoituksena oli tehdä kaksi kohtikäännöstä, joista toinen putkelle. Aloitettiin ihan sillä, että palkattiin ensimmäisestä kohtikäännöksestä, sen jälkeen toisesta kohtikäännöksestä ennen putkea ja sitten tehtiin koko pätkä. Molemmat puolet. Tuli huomattua yksi juttu eli toisella kohtikäännöksellä aloin peruuttaa, kun oli tarkoitus sijoittua oikeaan paikkaan ja tehdä käännös ja koiran tullessa kohti ottaa askel kohti haluttua estettä. Jos peruuttaa, saattaa koira kuitenkin mennä haluttuun putken päähän, mutta tällöin se leikkaa sokkolinjan yli ja tätä emme halua.

Tämä oli varsin hyvä huomio, ja tähän pitää jatkossakin kiinnittää huomiota. Ensimmäisen kohtikäännöksen askeleet olivat ihan ok.

Ennen treenejä muuten törmättiin kyykäärmeeseen. Myry oli kyllä todella kiinnostunut siitä ja olisi halunnut mennä sitä katsomaan tarkemmin (vaikka olikin sitä jo nuuhkimassa käynyt). Huh.