Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

21.12.2017 Pieni nosekokeilu

Torstaina iltapäivästä otin Discon mukaan töihin muutamaksi tunniksi. Sai taas nähdä muitakin ihmisiä ja opetella vain olemaan. Kyllähän se sitten alkupuuhastelujen jälkeen lopulta rauhoittui nukkumaankin.

Toimistolla
Ulkoilua toimistolla
Väsähtänyt toimistokoira

Illemmalla uskaltauduin kokeilemaan hieman nose workkiä eli ajatuksena oli lähinnä tutustuttaa eukalyptushajuun. Edellisenä päivänä Disco oli käynyt tutkimassa purkkeja, joten oletin, että kyllähän se uteliaisuuttaan heti homman juonen keksii.

Ei se sitten mennytkään niin putkeen. Disco tuli kyllä tsekkaamaan purkin + hajun, mutta pakitti välittömästi eikä kovin innoissaan ollut uudestaan tulossa. Kokeilin auttaisiko Keron esimerkki. Auttoi sen verran, että Disco kävi tutkimassa purkkia jonkun kerran, mutta päätyi edelleen pakittamaan / poistumaan ja lopulta haukuskelemaan. Pistin sitten homman poikki ja harjoiteltiin vain kiinni olevan purkin kanssa sitä, että namia saa, kun sitä vähän lähestyy ja lopulta kun siihen koskee kuonolla. Kun tämä meni ok, uskalsin kokeilla avoimella hajupurkilla ja sainkin tähän muutamia hyviä toistoja.

Laitetaan siis mietintään, miten edetä. Ehkä aloitetaan ihan alusta ja harjoitellaan kohteisiin koskemista vielä. Ja ilman Keroa.

Video noseiluyrityksestä:

Iltasafkan odottajat