Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

21.11.2010 Hyppytekniikkatreeniä

Suunnitelma:

  1. Yksittäishyppy okserilla: takarima 35-40-45-50-55-60-40 cm, ponnarin ja hypyn väli 5 jalkaa
  2. Hyppysarja kasvavin välein: hyppyjen välit 5-6-7-8 jalkaa, ponnarin ja ekan hypyn väli 5 jalkaa, esteiden korkeus 20 cm, toistot 2×2

Toteutus:

  1. Okseri (ponnarin ja hypyn välinen etäisyys 5 jalkaa, okserin leveys 1,5 jalkaa): korkeudet 35-40-45-50-55-60-50 cm.
    Muuten meni ihan ok, mutta kerran lähti ennen aikojaan (otettiin uudestaan) ja toisen kerran meinasi livistää. Vaikka tässä harjoitellaankin sitä hyppytekniikkaa, niin mielestäni voisin jatkossa ottaa tuonne namialustalle avustajan, joka estää namin ottamisen, jos koira lähtee ilman vapautusta. Se vapautus on kuitenkin meille aika kriittinen juttu.
  2. Kasvava sarja (ponnarin ja hypyn välinen etäisyys 5 jalkaa, korkeus 20cm): hyppyjen väliset etäisyydet 5-6-7-8 jalkaa. Toistot 2x (oik.) ja 2x (vas.) + 1x (oik.) ja 1x (vas.). Ekassa sarjassa olin ensin ottamassa koiraa vastaan lelupalkan kanssa ja kaksi vikaa sitten lähetin namialustalle. Kolmannella toistolla Myry kolautteli rimoja ja neljäs toisto olikin osin sen takia vähän hitaampi. Vikalla sarjalla olin lelun kanssa sarjan päässä odottamassa ja nämä menivät ok.

Noin muuten Myry oli jotenkin vaisumpi. Lähtöasennon (tai oikeastaan sen paikan) kanssa oli paljon säätämistä. Samoin koiraa kiiinnosti mahdolliset namihajut kentällä. Esim. vikalla sarjalla M alkoi nuuskutella namihajuja maassa, joten kävin vapauttamassa koiran ja namimagneetoin koiran uudestaan lähtöasentoon.