Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

21.10.2010 Agin pohjataitoja

Käytiin torstaina korvaamassa tulevan lauantain poissaoloa. Treenien aiheina olivat tällä kerralla liikkeen aiheuttaminen, istuminen muut ihmiset häiriönä sekä häkistä vapautus sivulle.

Treenit sujuivat yllättävänkin mukavasti, sillä Viima oli jo heti alusta alkaen oikeassa treenimoodissa. Liikkeen aiheuttamisessa käytetiin isoa levyä, joka tarvittaessa saatiin sen kiikkeräksi (eli liikkui eläimen liikahduksesta eri suuntiin). Tehtiin Viiman kanssa aika rauhallisesti edeten, mutta yllättäen Viima tarjosi levylle menemistä ja siellä pysymistä varsin hyvin. Jatketaan tätä siis kotioloissa jollakin vastaavalla vempeleellä :)

Häkistä vapautus sivulle oli myös huvittavaa, sillä Viima kyllä suoriutui siitä ihan mukavasti, mutta yllättäen häkissä pysymisestä tulikin hankalaa. Koira tuli sieltä pois, pyörähti häkin edessä ja tunki takaisin sisään. Pitää siis muistaa palkkailla myös häkissä pysymisessä. Sivulle tulemisessa pitää myös harjoitella molemmille puolille tulemista ja palkkana voisi käyttää jotain kivaa lelua, jolloin koiralle saisi myös vauhdikkaamman tulemisen.

Istuminen ihmishäiriössä sujui myös ihan mukavasti. Saatin eriskummallista häiriötä, mutta hyvin Viima pysyi istumassa. Olin itse tosin ihan siinä vieressä ja pidin vahvistetiheyden riittävän korkealla. Kyllä Viima aina välillä tarkkailia liikkuvia tyyppejä, jos tekivät jotain erilaista.

Mukavat treenit kuitenkin, kiva treenailla näin positiivisella innolla olevan koiran kanssa :)