Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

21.6.2010 Yleistämistreeniä

Treenattiin Keimolassa.

Ennen etsimisharjoituksia Viiman kanssa tehtiin oikein kunnolla kontaktitreeniä samaan aikaan, kun osa muista treenaajista teki samaa harjoitusta myös. Tämä teki Viimalle oikein hyvää, ja kun oli meidän vuoro mennä metsään, niin Viima oli jotenkin paljon rauhallisempi.

Myrylle otettiin yleistämistreeniä, mikä tässä tapauksessa tarkoitti seuraavaa:

  • 1. mm: Seisten sateenvarjon kanssa -> Ei mitään ongelmia ilmaisun suhteen.
  • 2. mm: Istuva, koko ajan höpöttävä -> Myry etsi tätä jonkun tovin, mutta ilmaisun suhteen ei mitään ongelmia.
  • 3. mm: Kasvot peitettynä oleva -> Tätäkin Myry sai etsiä jonkin aikaa, mutta ilmaisun suhteen ei ongelmia. Kaikki nämä kolme palkkasivat koiran, kun koira tuli näytölle.
  • 4. mm: Kaksi  (uusia Myrylle) henkilöä seisten samassa piilossa -> Tätä saatiinkin etsiä pidempään, sillä piilo olikin kauempana. Ilmaisun suhteen ei kuitenkaan mitään ongelmaa. Tämän vikan aikana tosin Myryn vauhti alkoi jo hieman hiipua, mutta hyvin jaksoi kuitenkin hoitaa homman loppuun asti.

Viiman kanssa otettiin seuraavanlainen treeni, maalihenkilöt yksitellen piiloihin:

  • 1. mm: Kunnolla piilossa jossain pöheikössä -> Ilmaisun kanssa ei mitään ongelmaa. Maalihenkilö palkkasi kissanruoalla.
  • 2. mm: Tiellä näkyvissä seisten selkä koiraan päin -> Viiman mielestä ei etsittävä vaan kierteli siinä lähellä etsien. Odoteltiin, ja lopulta Viima meni ihan siihen maalihenkilön viereen ja sillä hetkellä sain kehuttua koiraa, ja koira alkoi haukkua. Hieno juttu! Palkkioksi jättisiili :)
  • 3. mm: Kunnolla piilossa kuusen alla -> Ilmaisun kanssa ei mitään ongelmaa. Palkkasin ensin itse koiran, sen jälkeen maalihenkilöltä löytyi vielä jättisiili.