Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

20.2.2010 Agimittelöissä

Mielenkiinnolla lähdettiin kisaamaan, kun treeneissä on mennyt vähän niin ja näin, ja toisaalta edellisestäkin startista oli aikaa. Ilmoitin kahteen starttiin kolmen sijasta, kun ajattelin, ettei Myry varmaan enää kolmatta täydellä teholla jaksaisi.

Lähdettäessä pakkasta oli -21C, mutta kisat pidettiin Masalan kuplahallissa, jossa oli lämpöä ainakin sen +10C. Tehtiin kunnon verkat ennen ja jälkeen starttien ja motivoitiin sisällä vetoleikillä jne. Omaa vuoroa odotellessa (eli kun edellä oli kaksi koiraa) Myry viritti itseään haukahtelemalla…

Ensimmäinen rata oli Ritva Herralan tuomaroima ihan kiva rata, jossa ennakkoon hankaliksi kohdiksi kaavailin lähinnä puomi-kepit-yhdistelmän eli puomilta oli täyskäännös kepeille ja puomilta tultaessa suora hyppy oli houkuttelevasti edessä. Muuten meni kivasti virheittä, mutta puomilla Myry lukitsi edessä olevan hypyn ja sinne se sinkosi. Loppurata jatkui ihan ok. Tuloksena hylkäys, mutta ei mikään huono sellainen.

Toisen radan tuomaroi Esa Muotka. Tällä radalla haastavimmiksi kohdiksi ennakoin välistävedot muurilta alkaen ja siitä tietysti kepeille jatkuen. Myry varasti lähdössä (jätin ihan väärällä käskyllä koiran), mutta onneksi alku ei sen takia mennyt pipariksi. Selvitettiin hankalimmat kohdat ja kun oltiin pussi suoritettu niin aavistelin, että puhdas ratahan tästä tulee. Niin siitä tuli, mutta yliaikaa oli 2,05 sekuntia . Eipä tuosta nyt harmistunut voi olla, kun vaihtoehtona saattoi olla rimoja tiputteleva nihkeästi liikkuva koira. Onneksi meni siis näin :)

Myryn etenemisnopeus tuolla B-radalla oli 3,40 m/s, ihanneaikaan olisi vaadittu 3,60 m/s.

Tässä linkki oikeaan ratapiirrokseen .