Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

20.12.2013 Pussitreeniä

Ilmaisutreenien perään jatkettiin sitten agihallille treenailemaan. Tällä kerralla Keron kanssa keskityttiin täysin pussin harjoitteluun, sillä meillä oli nyt kerran avustaja paikalla pussin kangasta pitelemässä. Näin pussitreenauksen alkuvaiheessa erittäin hyödyllinen juttu saada avustaja paikalle, kuten kesällä yksin kokeillessani huomasin.

Tehtiin yhteensä kolme jaksoa, joissa jokaisessa pussin kangasta laskettiin sopivasti hieman alaspäin. Ekassa jaksossa kokeilin myös pelkällä lähetyksellä, mutta silloin Kero kiersi esteen kokonaan, mutta lentävillä lähdöillä ei mitään probleemaa, joten päätettiin vetää niillä sitten koko homma loppuun. Vikassa jaksossa koko kangas olikin sitten parissa vikassa toistossa ihan alhaalla. Ekalla kerralla vauhti vähän hidastui, mutta seuraavalla toistolla mentiin jo ihan samalla temmolla kuin aiemmatkin.

Hieman Kero oli kyllä jo väsynyt aiemmista treeneistä. Tämä näkyi mm. leikkimisessä. Ei kunnon vetämistä, ei lelun tuomista, vaan jäätiin paikoilleen natustelemaan lelua. Taukokäytöskin oli normaalia kehnompaa (tuli ääntelyä, ei malttanut makoilla aloillaan, liikehdintää). Mutta nyt saatiin kuitenkin tuota pussikäytöstä vietyä edes hieman eteenpäin :)