Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

2.9.2018 Keron kanssa kisaamassa

Parin kuukauden kisatauolta palattiin taas kisakentille sopivasti piirinmestaruuskisoihin. Kisat pidettiin HAU:n ulkokentällä Konalassa ja tuomarina toimi Marko Mäkelä. Sää suosi myös aika kivasti eli lämmintä piisasi, mutta ei kuitenkaan niin, että se Keroa liiemmälti haittaisi. Osallistuttiin Keron kanssa vain kahteen starttiin, kun halusin tsekata, että miten se jaksaa (sillä oli eilen kuitenkin treenit). No, hyvinhän se jaksoi. Toiseen rataan löytyi virtaa enemmän ja verkkalenkeilläkin vauhtia tuntui pojalla olevan. Tämän pohjalta uskalsinkin ilmoittaa kisojen jälkeen Keron parin viikon päästä oleviin rotumestiksiin (ja siellä sitten kolme starttia).

Ensimmäinen rata:

Eka rata meni meidän osalta varsin kivasti, vaikkakin kepeiltä tuli vitonen. Kero meni sisään ihan ok, mutta tuli seuraavasta välistä pois. Muuten tuntui aika sujuvalta tosin hypylle 11 taisin jäädä vähän liikaa odottelemaan, kun ehtinytkään tekemään bc:tä ennen hyppyä 13. Siihen tuli sitten epämääräinen takaaleikkaus. Loppuosa meni aikas kivasti sisältäen nuo pari takaakiertoa :) Tuloksena radalta oli viitonen + yli 8 sekuntia yliaikaa. Ihanneajaksi radalle oli 4,2 m/s ja meidän vauhti oli vain 3,50 m/s. Sijoituksena 6./18.

Kero ekan startin jälkeen

Toinen rata:

Toinen rata olikin sitten ehkä vähän kimurantimpi. Tai ainakin se alkoi heti toisen esteen takaakierrolla ja haastavalta jatkolta kepeille ja siitä käännöksellä putkeen. Kero kyllä selvisi tästä. Itse en. Takaakierron jälkeen suunnitelmissa oli tehdä lala-bc, mutta enpä sitten siihen kyennyt ja Kero jäi oikealle puolelleni. Sain sen kuitenkin menemään kepeille ja jatkokin sujui onnistuneesti. Kepeiltä Kero olisi jatkanut matkaa edessä olevalle hypylle, mutta sain keskeytettyä kuuliaisen pojan etenemisen ja ohjattua putkeen. Sen jälkeen sujui taas kivasti esteelle 13 saakka. Mielestäni ohjasin Keron putkeen (14), mutta koska mielessä taisi olla edellisen radan ehtimättömyys tehdä bc putken jälkeen, niin lähdin tekemään vauhdilla samaa katsomatta koiraa. Hämmästykseni olikin sitten suuri, kun ennen muuria koira olikin vierelläni ja jopa oikeassa paikassa. Himmasin, ja epäilin, että tulikohan se nyt perässä. Päätin sitten jatkaa matkaa. Tästä hylky, sillä Kero tosiaan oli tullut perässäni eikä mennyt  putkeen. 

Puomin Kero suoritti vähän turhan rivakasti eikä pysähtynytkään kontaktille enkä siihen ehtinyt reagoimaan. Ehkä juoksin itsekin siinä rinnalla sen verran, että se oli liian iso häiriö Kerollekin ja pysähtyminen jäi. No, harjoitellaan tuota nyt sitten treeneissä lisää. Putken jälkeinen takaakierto sujui myös mallikkaasti ja samoin kaarrokset loppuun. Vauhdista en osaa sanoa, ja oltaisiinko ihanneaikaan ehditty (3,9 ms/s) putkikorjauksen jälkeen tai saati puhtaalla suorituksella. Yhtä kaikki, Kero kulki kivasti ja oli hyvin kuulolla, vaikkakin tuo puomin suoritus nyt vähän mietityttääkin.

Kero tokan startin jälkeen

2 ajatuksia aiheesta “2.9.2018 Keron kanssa kisaamassa”

Kommentointi on suljettu.