Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

2.8.2011 Tiistain tehoagit

Hieman ounastelin, että Viima saattaisi olla vähän väsy päivän etsimisistä, joten siihen nähden treenit sujuivat ihan jees. Havaittavissa oli kyllä vähän hitautta, mutta löytyi se vauhtikin tarvittaessa. Koska meitä oli paikalla treeneissä vain kaksi, niin Myrykin pääsi lopussa vähän treenimään puomin kontakteja, kun en Viiman kanssa enää viitsinyt mitään tehdä.

Tässä treenit:

1. Hyppy + pöytä:
Suunnitelma: Lentävä lähtö, kasvatetaan sivuttaisetäisyyttä (0,5m -> 1m), palkkaus pöydälle plus vapautus eteen, toistot 2x/puoli.

Toteutus: Lentävällä lähdöllä, 2x / puoli. Koiran oikealla puolella sujui ihan kivasti, irtosi hyvin pöydälle hypyn jälkeen. Koiran vasemmalla puolella molemmilla toistoilla vilkaisi minuun ennen kuin hyppäsi pöydälle. Sivuttaisetäisyyttä ehkä tuli sinne noin metriin, mutta koiran vasemmalla puolella se vähän vesittyi, kun koira ei enää irronnutkaan. Palkkana veriletun palaset pöydällä sekä vapautuksesta.

2. Rengas:
Suunnitelma: Lentävä lähtö,
a) kulmat 6,5,7, irtoamisetäisyyden kasvattaminen
b) hyppy ennen, toistot 2-3x

Toteutus: a) Lentävällä kulmat 6, 5, 7 ja 6, irtoamisetäisyys ehkä n. 3 metriä (sivuttain ei ollut oikein tilaa). Koira kyllä irtosi, mutta eteni hitaasti (meniköhän ravilla). Palkkana lentävä veriletun palanen.

b) Lisättiin hyppy ennen rengasta (kulma 6), palkkana lentävä pieni pörrölelu. Ekalla toistolla Viima hidasti hypyn jälkeen ja olin jo luovuttamassa ja ottamassa jo uusiksi koko hommaa, kun Viima kuitenkin jatkoi renkaalle (rengas vei voiton mun pysähtymisestä). Kaksi seuraavaa toistoa Viima irtosi jo heti hypyn jälkeen vauhdikkaasti renkaalle.

3. Hyppysuora, esteet vinossa:
Suunnitelma: Lentävän/lähetyksen vuorottelu (huom. koiran vire!), avustaja heittää lelun, toistot 2x/puoli.

Toteutus: Tehtiin vain kolme toistoa, koska Viiman vauhti hiipui hieman (mutta oli silti ihan riittävän vauhdikas). Ensin lentävällä lähdöllä, sen jälkeen lähetyksellä (siv. etäisyys ainakin metri) ja sitten vielä lentävällä lähdöllä. Apuohjaaja heitti ison pörrölelun, kun Viima suoritti vikaa estettä.

Myryn kanssa tein kaksi neljän toiston sessiota puomilla. Yhdistelin pelkkää puomia, puomi + hyppy ja hyppy + puomi. Kontaktit olivat ok ja samoin vapautukset. Hyvin on pysynyt mielessä, vaikkei ollakaan päästy treenailemaan :)