Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

2.6.2013 Helteiset hälytreenit saaristossa

Kesäkuun hälytreenien paikka poikkesi vähän normaalista, sillä treenit pidettiin Hangossa, lähtöpaikkana Bengtsårinlaituri. Siitä veneellä porrastetusti saareen.

image
Matkalla saareen

Myryn kanssa olimme ensimmäisessä saapumiserässä. Meille kerrottiin tarina sekä seuraavassa ryhmässä saapuvat parimme. Alueemme oli iso ja rajautui mm. polkuun ja rantaviivaan. Alueelle mahtui kallioita, metsää, pihapiiriä ja taloja (jotka oli tarkoitus kiertää).

Sää oli kuuma, ja aurinko porotti. Ei siis kovin hyvä sää paksuturkkiselle Myrylle (olisi pitänyt kyllä jo leikata se turkki..). Lähdettiin siis matkaan. Kohtuu alkuvaiheessa Myry irtosi hieman, lähdin peräänkin, mutta Myry saapui takaisin ilman rullaa. Vaihtoehtoja oli kaksi. Joko mentäisiin tsekkaamaan tarkemmin tai sitten merkattaisiin karttaan, ja jatkettaisiin suunnitelman mukaisesti. Jatkettiin suunnitelman mukaisesti (mm. Hupeko-treeneissähän Myry irtosi todella kauas, joten uskon, että jos sillä olisi ollut kunnon haju, niin se olisi tässäkin tilanteessa mennyt).

Mitään reaktioita ei enää myöhemmin tullut. Noukittiin jossain vaiheessa polulta edelliseltä koirakolta tippunut radiopuhelin, käytiin jututtamassa eräällä pihalla ollutta henkilöä ja edettiin kallioiden päällä tai polkuja seuraillen.

Oltiin puolivälissä aluetta, kun saimme ohjeistusta siirtyä sinne suunnalle, missä Myry oli alkuun reagoinut. Nyt mennessämme paikalle ei koira enää reagoinut, ja johdon kysellessä koiran vointia, pyydettiin meidät lopulta takaisin ja tilalle laitettiin toinen koira hoitamaan homma loppuun (mm oli alueella, missä emme olleet käyneet).

Palattiin takaisin. Lavastettiin Myrylle löytö eli Myry sai löytää ja ilmaista kartturin repun matkalla johtopaikalle. Pieni innostus koiran olemukseen tuli heti, kun se sai tuoreen hajun ja pääsi ilmaisemaan :) Jos ihmisen haju olisi tullut vastaan, olisi koira kyllä väsyneenäkin hoitanut homman kotiin.

image
Kuljettu reitti
image
Paluuseuraa