Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

2.6.2011 Helatorstain treenit

Myrylle otettiin kolme tyyppiä metsään hiekkatien varrelle siten, että ensimmäinen löytyisi kohtuu läheltä koiran kanssa, toinen olisi hiekkakuopilla jossain sopivassa paikassa piilossa ja kolmas olisi sitten hiekkakuopan läheisyydessä olevalla kivellä.

Ohjasin Myryn alkuun etsimään tyhjää aluetta, mistä se sitten lopulta sai hajun tien toiselta puolelta. Ilmaisu oli vähän kehno. Oli käynyt tyypin ja koiran luona ihmettelemässä, palasi ilman rullaa ja lähetin sitten uudestaan sinne suuntaan. Myry sitten muutaman metrin päästä nappasi rullan ja tuli luokse ja vei ihan oikeaan paikkaan näytölle. Tämä oli tämmöinen kokeilu, miten Myry reagoi, jos kadonneella onkin koira mukana.

Hiekkakuoppapiiloa Myry sai hieman työstää enemmän, mutta nappasi hajun lopulta kuopan reunalta ylhäältä. Ilmaisu ihan hyvä. Kivipiilo oli aika helppo, mutta piilolla Myry hetken mietti, että kannattaako sitä tulla ilmaisemaan, jos kerran mamma on siinä ihan lähellä ja näkee, että täällä se tyyppi on. Tuli kuitenkin ihan vauhdikkaasti rullan kanssa, joten ilmaisu sikäli ihan ok :)

Viimalle otettiin myös kolme tyyppiä, jotka kaikki olivat hiekkatien vasemmalla puolella. Lähetin Viiman etsimään alueella, ja Viima tekikin ihan hyvää työtä. Oli siis hyvin ohjattavissa eikä pyrkinyt kovinkaan voimakkaasti tien toiselle puolelle (missä vähän kauempana oli toinen koira treenaamassa). Ensimmäinen maalihenkilö oli kohtuullisella etäisyydellä risukossa mekkalaa pitävä (askeltelua oksien päällä jne muuta luonnollista ääntä). Viima meni ihan hyvin lähelle, mutta jäi parisen metrin päähän haukkumaan ja jatkoi ilmaisua päättäväisesti maalihenkilön jatkaessa mekkalaa, kunnes olin itse paikalla.

Jatkettiin siitä sitten alueen läpikäyntiä niin, että Viima liikkui metsässä ja itse hiekkatiellä. Toinen piilo oli Myrylle olleen kiven takana. Hieman Viima sai tarkentaa hajua, mutta hyvin hoiti senkin ja ilmaisu oli ok. Tästä sitten jatkettiin kolmannelle, jonne Viima sitten irtosikin vähän enemmän. Tyyppi löytyi kuusen kätköistä. Ilmaisu oli hyvää, ja palkaksi Viima sai ensin ruokapalkkion ja sen jälkeen lelulla leikkimistä maalihenkilön ja meikäläisen kanssa :)

Hyvät helatorstain treenit siis :)