Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

2.2.2014 Pikapeltoilua ja illan myöhäistreenailut

Tänne etelään tuli vihdoinkin sitä lunta ihan kunnolla. Perjantai-iltana tosiaan Keron kanssa käytiin juoksemassa tuolla läheisellä kuntoreitillä, ja eilen sinne oli jo alustettu latupohja, joten sinne ei enää juoksemaan pääse. Mutta läheisille pelloille pääsee nyt näppärästi koiria ulkoiluttamaan. Ihan läheinen pelto ei ole enää käytettävissä, sillä siihen on jo osittain noussut hevostalli, mutta toiselle pellolle mahtuu vielä temmeltämään.

Peltojuoksentelua.
Peltojuoksentelua.
Nuorison kiihdytys.
Nuorison kiihdytys.
Fiksua menoa.
Fiksua menoa.
Jiihaa, täältä tullaan!
Jiihaa, täältä tullaan!

Päivän pojat saivatkin sitten levätä, kun kävin itse kisailemassa. Mutta sen jälkeen napattiin kimpsut messiin, ja lähdettiinkin treenailemaan! Kerolla oli nyt ensimmäistä kertaa käytössään uudet liivit, joihin oli kiinnitetty valot sekä karhunkello sekä sitten myös näyttöliinakin.

Tehtiin ihan perusilmaisut, joissa tarkoituksena oli katsoa, mitä koira tekee maalihenkilöllä ja miten lähtee rullaa sitten tuomaan (näkyykö minua). Lunta oli, ja Kero sai juosta, mutta hyvin meni. Kaksi ekaa toistoa oikein hyvin, tosin ei ihan suoraan lähtenyt piilolta luokseni, vaan eteni vähän sinne suuntaan, mistä olin lähettänyt. Kolmannella kävi piilolla, mutta oli ongelmia ottaa rullaa ja niinpä Kero tuli lähes luokse ilman rullaa, mietti hetken, kunnes lähti uudestaan piilolle ja tällä kerralla rullakin tuli mukaan. Näytölle laitoin nyt näyttöliinan (ekaa kertaa), kun koira oli jo sen verran rauhallinen (väsynyt), että malttoi istua vierellä ja odottaa näytä-vihjettä.

Hyvä treeni siis. Ja koskematon lumi oli varmasti raskasta juosta täysiä, vaikka etäisyydet olivatkin lyhyitä (n. 20m), mutta esim. toisella toistolla Kero joutui tekemään myös vähän enemmän etsimisduuniakin.

Treenin jälkeen kaikki kolme poikaa pääsivät metsälenkille, ja olivathan ne innoissaan uudesta lumesta :) Hyvä viikonlopetus siis.