Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

2.2.2011 Etsintätreeniä Petikossa

Pidettiin illalla pienet treenit Petikossa, jossa pojat pääsivät etsimään kadonneita tyyppejä. Viimalle otettiin ihan siinä parkkisalueella jättimäisiä lumikinoksia hyödyntäen kolme ilmaisua. Ensimmäinen oli kinoksen päällä, toinen oli valkoisella lakanalla peitettynä toisen lumikasan päällä ja kolmas oli seuraavan kasan takana alempana.

Ennen lähetystä otin hieman seuraamista ja pienen paikallamakuun. Nämä sujuivat ok ja Viima oli oikein hyvässä vireessä (oli hiljaa ja kontaktinhakuinen). Ensimmäinen löytyi heti, toinen löydettiin myös näppärästi ja kolmaskin löytyi sekin ongelmitta. Hyvin tuosta kolmannesta näki, miten koira reagoi, kun se sai hajun. Häntä alkoi vispata kasan huipulla, sitten tuli ääni peliin ja koira paineli vauhdilla alas kasan toiselle puolelle :) Kahdella ekalla palkkana oli koiranmakkaraa ja kolmannella saatiin sitten leluhiiri vedettäväksi.

Myrylle oli myös kolme piiloa. Aloitimme kytkettynä tienvartta pitkin. Hyvin koira teki hommia ja sillan jälkeen nappasi hajun ja huomasi myös jäljen sillan alle ja puron toiselle puolelle. Ilmaisu ei ollut alkuun ihan täydellinen, sillä Myry tuli kyllä rullan kanssa luokse, mutta sillä oli kova kiire takaisin, ettei se muistanut luovuttaa rullaa mulle. Meni siis näytölle, mutta koska mitään ei tapahtunutkaan, päätti Myry ottaa rullan uudestaan ja tuoda sen rullan ihan loppun asti. Hyvä niin.

Jatkettiin tienvartta pitkin ja käännyttiin. Sitten Myry lähti lumikenkäpolkua pitkin metsän suuntaan. Henkilö löytyi ongelmitta polusta joitain metrejä sivummalla pöheiköstä. Tänne ei jälkeä pitkin menty vaan haju napattiin jokunen metri jälkien jälkeen. Kolmatta varten saatiin edetä pidempi matka. Tämä oli aika jännä, sillä huomasin itse ensin valkoisella lakanalla peitetyn maalihenkilön hieman polusta sivusta jossain pöheikössä, kun taas Myry oli edellä n. 20 metriä. Siellä se meni polkua pitkin ylemmäksi (hieman nouseva maasto), pysähtyi, jäi haistelemaan ilmaa, lähti päättäväisesti polulta sivummalle hankeen ja sitten kipitti takaisin päin ja meni piilolle. Ilmaisu ok. Kiva nähdä koiran reaktio silloin, kun se saa hajun :)