Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

19.4.2008 KKK:n kisoissa

19.4.2008 KKKKuukauden agilitytauon (ja kisatauon) jälkeen kisasimme Kirkkonummella KKK:n kisoissa, joissa tuomaroi Ritva Herrala. Rata oli mielenkiintoinen sisältäen muutaman kinkkisemmän kohdan. Rataantutustumisessa mietin ensin optimireitin, minkä jälkeen harjoittelin enemmän varmistelureittiä muutaman hypyn osalta (itse startissa tein sitten optimireitin mukaan).

Alun mahdollisista hankalista kohdista selvisimme, mutta sitten hypyn jälkeisille kepeille ohjaus meni jotenkin pieleen. Olin itse jäänyt keppien vasemmalle puolelle ja kepeille tultiin aika hankalasta kulmasta ja niin vain kävi, että Myry meni väärästä välistä. Ja kun vaihdoin itse sitten paikkaa keppien toiselle puolelle, niin Myry ehti pujotella keppejä sitten takaisin. Hylky siis siitä. Loppurata meni muuten ihan ok, mutta A:n jälkeen Myry valitsi väärän putken pään, ehkä tämän olisi voinut estää, jos olisi ohjannut A:n esteen toiselta puolelta, koska nythän tavallaan oma kehoni veti enemmän sinne vasempaan kuin oikeaan putken päähän.

Tauon jälkeen kuitenkin ihan ok suoritus, vaikka ohjauksessa olisi parannettavaa. Etenkin pitää harjoitella kepeille menoa eri kulmista eri esteiden jälkeen. Lisäksi puomen alastulolla oli kontaktivirhe aika lähellä eli niitäkin on syytä harjoitella lisää.

Rata tuntui olevan muillekin aika vaativa. Maxi1-koirista, joita oli 31, yli 70% sai hylyn ja nollan vain kolme eikä mineissä ja medeissäkään kovin montaa nollaa saati tulosta tullut.