Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

19.8.2018 Disco-videoiden koostetta (n. 10 kk)

Videoiden muodossa muutamia juttuja, mitä olemme tässä lähiaikoina puuhastelleet. 

Agility

Hyppytekniikan osalta perussarjaa pilkottuna:

Sekä set point lämmittelynä ja varsinaisena treeninä 6-6-9-harjoitus:

Agilityyn valmistavien pohjataitojen osalta mm. tötterön kiertämistä. Tätä ei kuitenkaan tehdä paljoa, etenkään useita kierroksia, sillä Discon kasvu on vielä kesken. Mutta idea hommaan on viritetty ja tarkoitus on aina silloin tällöin kerrata tätä ja lisätä etäisyyttä tötterölle kiertämiselle ja sitä myöten ottaa mukaan myös ohjauskuvioita.

Kehonhallintaan liittyvistä tempuista uutena mukaan on tullut kurreasento. Sitä harjoiteltiin tässä yhtenä viikkona ja pientä edistymistä tulikin aika hyvin. Vielä ei ole hommalle ole sanallista vihjettä enkä ole häivyttänyt itseäni kuvasta eli alkeissa olemme vielä.

Nose work

Parin kuukauden tauon jälkeen kaivettiin nw-kamat esille ja jatkettiin treenaamista metallirasioilla. Yhdessä rasiassa siirrännäisessä oleva haju, muissa rasioissa vain siirrännäistä häiriönä. Hyvin Disco muistaa homman idean eli pysähtyy oikealle hajulle ilmaisemaan. Treenit pitää vain muistaa pitää lyhyinä. Samalla tulee harjoiteltua myös taukokäyttäytymistä, sillä teen Kerolle myös vastaavat treenit.

Tässä esimerkki toisesta harjoituksesta, missä pelkästään hajurasia on piilotettu. Mukana siis oikeasti etsimistä.

Muuta mukavaa

Disco sai omat vetovaljaat, joten testattiin niitä mökillä. Vetointoa kyllä riittäisi, mutta toistaiseksi pitää vielä tyytyä vähän maltillisempaan ravailuun.