Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

19.6.2014 Torstain agittelut

Torstain treeneissä meillä oli omatoimipuolella teemana neljän hyppyesteen suorittaminen siten, että joka hypyn jälkeen palattaisiin alkuun ja siitä sitten taas uudestaan, kunnes vikan esteen kanssa olisi myös tämä tehty. Eli harjoiteltiin kiihdyttämistä, jarruttamista sekä valssia.

Yllättäen aika haastava treeni. Keron kanssa tehtiin pätkittäin. Ensin DOR. Avustaja heitti paluupätkillä lelun, itse heitin jonkun kerran toiseen suuntaan mentäessä. Alussa kääntymiset olivat erittäin pitkät, mutta treenin edetessä Kero kääntyi jo lähes viistäen esteen tolppaa. Rimat tosin olivat vain 15cm korkeudessa.

Vika hyppy oli haastavin. Se oli jo aika lähellä seinää ja toisaalta itse jarrutin jo todella voimakkaasti ennenaikaisesti, mikä sai Keronkin kääntymään jo ennen esteen lukitsemista.

DOL-asetelmassa kaarrokset jarruttamisen jälkeen olivat kauttaaltaan hieman pidemmät. Vikan esteen kohdalla toistui sama. Koko treenissä toistui myös se, että Kero kiroili älyttömästi suorittaessaan. Treeni oli varmasti sellainen, mikä sai Keron kuumumaan (mennään suoraan, ei mennäkään, suoraan jne) normaalia enemmän.

Tässä videota (tokan jakson videossa näkyy tosin vain kolme vikaa estettä, kun kamera oli liikkunut, enkä hokannut tarkistaa):

httpv://youtu.be/o7l0PaGslhE

Ohjatulla puolella käytiin sitten läpi puomin kontaktia. Itsellänihän on ollut ajatuksena tehdä kuonokosketuksella 2on2off, ja katsottiinkin ihan oikealla esteellä, miten tämä menee. Kero kiipesi pöydän kautta puomille, ja siitä sitten koskemaan muovipleksiä. Neljästä toistosta kolmella meni samantien, kerran vauhtia oli vähän liikaa ja luiskahti ohi.

Keskusteltiin tässä vaiheessa painonsiirrosta ja siitä, miten koira lähestyy ja suorittaa estettä, sekä myös, miten koira poistuu esteeltä. Keskustelun myötä päätin videoida viikonloppuna vähän lisää ja sen pohjalta katsoa suoritusta ja miettiä, onko tämä tapa meille sittenkään sopivin. Tästä lisää myöhemmässä postauksessa.

Ai niin. Treenin jälkeen ostin agilitylisenssin. Tulee vähän tavoitetta tähän harrasteluun ;)